Διαμέρισμα & Χώροι Φιλοξενίας

Από το 2019 διατηρούμε ανακαινισμένο διαμέρισμα, πλήρως εξοπλισμένο με λευκές συσκευές, επίπλωση και λευκά είδη, για προσωρινή και άμεση στέγη: βραχείας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών για το διάστημα που απαιτείται μέχρι να κάνουν τις ιατρικές εξετάσεις τους και μετά να ενταχθούν σε ξενώνα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής & Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας των Φίλων ή του Ε.Κ.Κ.Α.

Επίσης, το διαμέρισμα διατίθεται για:

  • Γονείς που τα παιδιά τους νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία Παίδων κι επιθυμούν βραχεία παραμονή για ξεκούραση και υγιεινή
  • Έγκυες γυναίκες από την επαρχία, που έρχονται στην Αθήνα για να γεννήσουν τα παιδιά τους και δεν έχουν στη Πρωτεύουσα συγγενείς για φιλοξενία.
  • Ένα άλλο διαμέρισμα, που μας δόθηκε το 2021 από την Ε.Κ.Υ.Ο. της Εκκλησία της Ελλάδος, το παραχωρήσαμε σε μια οικογένεια, η οποία στους κόλπους της, έχει ένα άτομο ΑΜΕΑ και ένα μωρό 12 μηνών. Από τον Φεβρουάριο του 2022 ένα έτος μετά την δωρεάν παραχώρηση, η οικογένεια πλέον εξασφάλισε τον τρόπο και το ενοικίασε από την Ε.Κ.Υ.Ο.
  • Επιπρόσθετα μας έχει παραχωρηθεί ένας χώρος 25 τ.μ τον οποίο θέλουμε να διαμορφώσουμε σε χώρο φιλοξενίας.

 

Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στο διαμέρισμα αρκετές περιπτώσεις θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Τα λειτουργικά έξοδα για το διαμέρισμα (πάγια δαπάνες, συντήρηση διαμερίσματος,) και οι δαπάνες για την κάλυψη των αναγκών της φιλοξενούμενης οικογένειας καλύπτονται από το ΚΕ.Σ.Ο. και δωρεές ιδιωτών.