Δώδεκα  χρόνια στο τιμόνι του ΚΕΣΟ

Στο τέλος του 2011 πριν ακόμα κλείσει η καθημερινή Πολιτική Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στην οποία  εργαζόμουν, από την φοιτητική μου ζωή,  για περισσότερο από τριάντα χρόνια και ενώ από το 2009 είχα την υπευθυνότητα των συσσιτίων, που ξεκίνησε να προσφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στον χώρο του ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων, μου ανατέθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών  και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον τότε Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  και νυν Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, η Διεύθυνση του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ), το οποίο είχε ιδρυθεί το 1999 από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και υπολειτουργούσε.

Έτσι, από μια ήδη υπάρχουσα υποβαθμισμένη κατάσταση, το ΚΕΣΟ ξαναγεννήθηκε Διοικητικά και Οργανωτικά.

Το 2013 από ΝΠΔΔ, μετατράπηκε σε ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στην συνεχεία το 2018 μετατράπηκε σε ένα φορέας Πανελλαδικής εμβελείας και μπορεί να συνεργαστεί με Μητροπόλεις και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αν ζητηθεί.

Από το 2013 έως σήμερα το ΚΕΣΟ ρύθμισε τις Διοικητικές του υποχρεώσεις έναντι της Πολιτείας και της κοινότητας και ανέπτυξε νέες συνεργασίες.

Το ίδιο διάστημα ανακαινίσθηκαν τα γραφεία της οδού Ακαδημίας 95. Απέκτησε πιστοποιημένο Κοινωνικό Παντοπωλείο, που ιδρύθηκε με τις δικές μας δυνάμεις, χωρίς επιχορηγήσεις από την Πολιτείας ή από Ευρωπαϊκούς Πόρους. Παράλληλα δρομολογήθηκαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αρχικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Όμως σήμερα είναι Πιστοποιημένα στο Υπ. Παιδείας, όπως όλο το ΚΕΣΟ είναι πιστοποιημένο ως Πρωτοβάθμιος Φορέας Κοινωνικής Προστασίας  στο υπ. Εργασίας  μέσω του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης(ΕΚΚΑ). Αλλά πάνω από όλα στηριχτήκαν άνθρωποι και οικογένειες. Παρέλαβα το ΚΕΣΟ με 263 ωφελούμενες οικογένειες και σήμερα αγγίζουν τις 1780.

Όλα αυτά τα χρόνια ΜΑΖΙ  με τις/τους συνεργάτες μου βάλαμε στόχους και  οράματα. Έτσι η Διοίκηση, η Διεύθυνση, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές, αξιοποιήσαμε ότι μέσα μας προσφέρθηκαν, για την εξυπηρέτηση των Ανθρώπων και των Οικογενειών, ακόμα και σε επιμέρους προβλήματα τους, όπως της έμφυλης βίας.

Λατρέψαμε τα Παιδιά και μαζί τους γίναμε και εμείς παιδιά!

Μέσω της συμμετοχής μας σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα μεταλαμπαδεύσαμε αφ΄ ενός την φήμη του ΚΕΣΟ σε φορείς και δομές εκτός συνόρων της Επικράτειας  και αφ΄ ετέρου συνεργαστήκαμε με άλλες δομές  και άλλους Μη Κερδοσκοπικούς οργανισμούς  εντός, που μας αναγνώρισαν και μας εμπιστεύονται ως ένα αξιόπιστο εταίρο, τον οποίον διέπει: η Διαφάνεια, η Υπευθυνότητα και το Πνεύμα Συνεργασίας.

Έτσι όλοι μαζί στο ΚΕ.Σ.Ο. εφαρμόζουμε ως αρχή, την ρήση του Γουώλτ Ντίσνεϋ «Πρώτον, σκέψου. Δεύτερον, πίστεψε. Τρίτον, κάνε όνειρα. Τέλος, τόλμησε».