Πηγές Χορηγιών από φορείς μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής  Ευθύνης

«Επισιτιστική Αρωγή 200 Οικογενειών» από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τα έτη 2014-2015. Εξυπηρετήθηκαν οικογένειες, που βρίσκονταν κάτω ή και επί των ορίων της φτώχειας με ανήλικα τέκνα (συμπεριλαμβάνονταν μονογονεϊκές,  οικογένειες με  μέλη ΑΜΕΑ, ανέργων χωρίς κανένα εισόδημα και ασφάλιση, κλπ). Στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα το  ΚΕΣΟ είχε μόνο υλικές απολαβές, αφού σε σταθερές ημερομηνίες  στις αρχές κάθε μήνα λάμβανε την βοήθεια.

Συμμετοχή του ΚΕΣΟ σε πρόγραμμα αποσυρόμενων φρούτων σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, επιδοτούμενο από την Α΄ Φάση του ΤΕΒΑ 2015-2018. Με αρχική Διαχείριση την Περιφέρεια Αττικής.  Η δράση είχε μεγάλη απήχηση λόγο της επικράτησης των Μνημονίων.

Διακινήθηκαν συνολικά περισσότεροι 200 τόνοι φρούτα και λαχανικά. Ωφελήθηκαν 400 οικογένειες. Τα περισσεύματα από τις διανομές προωθήθηκαν σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΕ και του Υπ. Εργασίας σε Δημόσια σχολεία και ιδρύματα  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και πιστοποιημένους φορείς στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπ. Εργασίας

Αγορά 50 εμβολίων Μηνιγγίτιδας τύπου Β, αξίας 5000 Ευρώ, τον Σεπτέμβριο του 2018, από τον Όμιλο Εταιρειών της Ελληνικής Βιομηχανίας Μαρμάρων  ΙΚΤΙΝΟΣ ΑΕ. Η χορηγία έγινε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ώστε να συνεχίζαμε την δράση  του συγκεκριμένου εμβολιασμού, που δεν συνταγογραφείται από το Εθνικό Συνταγολόγιο λόγο του υψηλού κόστους.

Η πρωτοβουλία του εμβολιασμού είχε ξεκινήσει αρχικά για 100 παιδιά μέσω σχετικού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής.

 Η μεγάλη όμως ζήτηση,  από γονείς, που ανήκουν στις  ευπαθείς Οικονομικά ομάδες,  μας ώθησε να επεκτείνουμε δράση μας. Στο σημείο αυτό, βρέθηκε αρωγός μας   ο  Όμιλος ΙΚΤΙΝΟΣ ΑΕ, που  εκτός από Λατομεία και τα εργοστάσια Μαρμάρων, ασχολείται με τουριστικά έργα από το 2000 και επενδύει  σε αιολικά πάρκα από το 2007. Τα προϊόντα του ομίλου, κατευθύνονται  σε αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ, της Νότιας Αμερικής,  της ΝΑ Ασίας, του Αραβικού Κόλπου  και της Ευρώπης. Στο ΔΣ της Εταιρείας συμμετέχει η  κα Τζούλη Χαϊδά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης και Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ.

Προσφορά από την  Pfizer  Hellas AE συνολικά 100 εμβολίων Μηνιγγίτιδας τύπου Β για την ολοκλήρωση της πρωτοποριακής δράσης που υλοποίησε το ΚΕΣΟ από το 2018-2021.

Η Pfizer  Hellas AE δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, από το 1960 προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.  Κατά την εποχή του Covid ενίσχυσε την ισχύ της παγκοσμίως, στη πρωτοκαθεδρία των φαρμακοβιομηχανιών λόγο του εμβολίου για την πανδημία. Το 2021 απέσπασε το Πλατινένιο Βραβείο (Platinum Award) για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών το διάστημα 2018-2019, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index). Παράλληλα, έλαβε τιμητικό έπαινο από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης για το εργασιακό της περιβάλλον (Κατηγορία WorkPlace).