Συμμετοχή του ΚΕΣΟ σε πρόγραμμα αποσυρόμενων φρούτων σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, επιδοτούμενο από την Α΄ Φάση του ΤΕΒΑ 2015-2018. Με αρχική Διαχείριση την Περιφέρεια Αττικής.  Η δράση είχε μεγάλη απήχηση λόγο της επικράτησης των Μνημονίων. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για το ΚΕΣΟ τα οφέλη ήταν υλικά. Τα προϊόντα αποζημιώθηκαν στην ΕΑΣ –Αργολίδας κατ΄ ευθεία από κρατικές πηγές

Για τρία χρόνια διακινήθηκαν συνολικά περισσότεροι 200 τόνοι φρούτων και λαχανικών. Ωφελήθηκαν 400 οικογένειες. Τα περισσεύματα από τις διανομές προωθήθηκαν σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΕ και του Υπ. Εργασίας σε Δημόσια σχολεία και ιδρύματα  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και πιστοποιημένους φορείς στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπ. Εργασίας

ΤΕΒΑ (Α΄ Φάση 2018-2019), που αφορά το Ευρωπαϊκό Επισιτιστικό  Επιχειρησιακό πρόγραμμα  Επισιτιστικής συνδρομής και Αλληλεγγύης. Υλοποιήθηκε  μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αθήνα Πρωτεύουσα Αλληλεγγύης» στην οποία ηγείτο ο Δήμος Αθηναίων και συμμετείχαν δεκάδες Εταίροι μεταξύ αυτών και το ΚΕΣΟ.  Και ήταν ύψους 20000 Ευρώ Ωφελήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι που ήταν εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα στο σκέλος των συνοδευτικών μέτρων

«INSPIRE» πρόκειται για πρόγραμμα Erasmus Plus που υλοποίησε  το ΚΕΣΟ από κοινού με άλλους Εταίρους από Ελλάδα, Κύπρο & Ισπανία για το διάστημα Ιανουάριο 2019- Ιανουάριο 2022, συνολικού Ύψους 20000 Ευρώ.

 Το  INSPIRE σημαίνει «εμπνέω»  στόχευε στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό,   στην  Κοινωνική Επιχειρηματικότητα καθώς  και στην ενδυνάμωση των νέων μεταξύ 18-29 ετών, με σκοπό να ασχοληθούν με αυτήν.

Ως εργαλείο προσέλκυσης, των νέων, οι εταίροι δημιούργησαν ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό παιχνίδι, που «εισάγει» τους νέους με τρόπο ελκυστικό, στον κόσμο του “Επιχειρείν” και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Οικονομίας.  Εκτός των στοχευμένων δράσεων του προγράμματος  υπήρξαν επισκέψεις  σε Λύκεια, μέσα στα όρια της Αττικής,  όπως Λαύριο, Ν. Πέραμο, αλλά και στην Αθήνα όπως στο ΕΠΑΛ Κολωνού και στο ιστορικό  2ο Λύκειο Αθηνών «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» όπου τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν πάνω σε ευέλικτες ιδέες, σε  προτάσεις  και διεξόδου, που δίνει ο επαγγελματικός προσανατολισμός και το καινοτόμο ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Συνοδευτικά Μέτρα ΤΕΒΑ (β’ ΦΑΣΗ) βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ΚΕΣΟ συμμετέχει στη σύμπραξη, που ηγείται ο Δήμος Αθηναίων μαζί με  άλλους Εταίρους, μετά από Σύμβαση που υπογράφτηκε τον Μάιο του 2021 με ισχύ μέχρι το τέλος του 2022. Αρχικού ύψους 50000 Ευρώ με προοπτική αναδιαμόρφωσης  του ποσού μέσα στο 2022. Στοχεύει στην ενδυνάμωση των πολιτών, των οικογενειών, αλλά και των ανήλικων τέκνων τους, που λαμβάνουν τρόφιμα  μέσω του Δήμου Αθηναίων, από το Ευρωπαϊκό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ του Υπ. Εργασίας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας, στην ενεργοποίηση των ωφελούμενων  από την αδράνεια, την  μη δημιουργικότητα  και την απραξία.  Προσφέρεται  εκμάθηση: δεξιοτήτων, Ηλεκτρονικών υπολογιστών, Επαγγελματικού Προσανατολισμού  και ξένων γλωσσών  τα  Πιστοποιημένα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων ΚΕΣΟ –ΚΔΒΜ». Στα παιδιά του Δημοτικού των ενταγμένων στο πρόγραμμα  προσφέρεται εκμάθηση της δεξιότητας της  Ρομποτικής, ενώ για τους μαθητές του Λυκείου προσφέρεται  επαγγελματικός Προσανατολισμός.

 Η παράμετρος αυτή, μας δίνει την δυνατότητα να επισκεπτόμαστε Λύκεια  της Περιοχής της Αθήνας,  καθώς και  για τα Συνοδευτικά μέτρα του ΤΕΒΑ, ώστε να μεταφέρουν την πληροφορία στις οικογένειές τους, ώστε  να γίνουν και εκείνες κοινωνοί των ωφελημάτων. 

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 έχουν ωφεληθεί 188 ωφελούμενοι, …… παιδιά μέσω της Ρομποτικής  και 250 μαθητές από επισκέψεις στο Ιστορικό 2ο Λύκειο Αθηνών της Οδού Χέϋδεν περιοχής Αχαρνών Αγίου Παντελεήμονα, Βικτώριας, κλπ  και του ΕΠΑΛ Κολωνού, που βρίσκεται στη συγκεκριμένη υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου  Αθηναίων