Πάσχα 2022: το ΚΕΣΟ στάθηκε στο πλευρό των ωφελουμένων του με την βοήθεια των χορηγών του

    Μια ακόμα επιτυχημένη διανομή στο 100% διεκπεραίωσε το ΚΕ.Σ.Ο για το Πάσχα του 2022 μέσω του Κοινωνικό του Παντοπωλείου με την καθοριστική συμπαράσταση των χορηγών του και  την συμβολή όλων μας στον φορέα. Δηλαδή μελών του ΔΣ, της Διευθύντριας, των εργαζομένων(Μαρίας Νικολάου-Καραποστόλη, Ειρήνης Χαιρέτη, Νικολάου Σοφιανίδη, Κωνσταντίνου Σαλεβουράκη, Μιχάλη Χρήστου και Αθηνάς Χολίδου).

Έτσι λοιπόν οι εκπρόσωποι 350  ωφελούμενων οικογενειών, διαμοιρασμένοι σε δυο ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη (14/4)  και την Παρασκευή(15/4) παρέλαβαν από το κοινωνικό παντοπωλείο του ΚΕ.Σ.Ο, από τρείς τσάντες, που περιείχαν είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής χορηγία της Εταιρείας Henkel Α.Ε. και των Super Market Σκλαβενίτης, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της Henkel Α.Ε αλλά και της δράσης «Μικρές Πράξεις Μεγάλης Αξίας» των Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης. Πρόκειται για μια συνεργασία σταθερή, που κρατάει περισσότερο από μια τετραετία!

     Ακόμα  τους χορηγήθηκε μια 5L συσκευασία κρεμοσάπουνου με αντισηπτικό προσφορά της  Diversey Α.Ε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πρόκειται για μια σχέση, που έχει αναπτυχθεί και καλλιεργείται μεταξύ Εταιρείας και ΚΕΣΟ  κατά την τελευταία εξαετία!

     Παρέλαβαν ακόμα τρόφιμα όπως φακές, ρύζι, ξύδι, μακαρόνια, ντοματοπολτό, γάλα εβαπορέ, σοκολάτες και ζαχαρωτά για τα παιδιά, προσφορά του «Ιδρύματος για την καταπολέμηση της Φτώχειας – Τράπεζα Τροφίμων». Πρόκειται για ένα φορέα με το οποίο κατά την τελευταία πενταετία συμπορευόμαστε σε κοινές δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, που ξεκινούν από την Ελλάδα, διέρχονται μέσα από πανεπιστημιακούς χώρους, όπως το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και φτάνουν έως τα Κέντρα Λήψης των αποφάσεων των Βρυξελλών, ώστε να υπάρξει ορθολογικότερη διαχείριση του θέματος της διάθεσης τροφίμων και της Μη Κατασπατάλησης αυτών, κυρίως τώρα  που η ενεργειακή κρίση, αλλά και οι εμπόλεμες συρράξεις στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, προκαλούν  ακρίβεια, αύξηση της φτώχειας, και αβεβαιότητα για την πιθανή πρόκληση μια επισιτιστικής κρίσης κατά  το επόμενο διάστημα

      Και φυσικά από την δέσμη αυτών των προσφορών της τσάντας του ΚΕΣΟ δεν θα μπορούσε να έλειπε το ψωμί και τα αυγά τροφή με πρωτεΐνη αλλά και επίκαιρη λόγο  των εθίμων του Πάσχα. Μας προσφέρθηκε λοιπόν φρέσκο ψωμί για τοστ χορηγία της Αρτοβιομηχανίας «Καραμαλέγκος ΑΕ». Πρόκειται για μια βιομηχανίας που το ΚΕΣΟ έχει αναπτύξει μακρόχρονη συνεργασία, η οποία συμπληρώνει 10ετία!  

        Εξ ίσου μακρόχρονες είναι και οι συνεργασίες μας με τις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις, που μας προμήθευσαν φρέσκα αυγά, παρά την αυξημένη ζήτηση των ήμερων, όπως είναι η «Ευρωπτηνονοτροφική Κορίνθου Χ.Β. Τσαούσης Α.Ε», καθώς και οι  Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Μεγάρων «Intervaz Ν. Βαζαίος  & ΣΙΑ Ε.Ε. – Ελληνικά Αυγά», πρόκειται για  δυο Εταιρείες, που δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους στην Κοινωνική Προσφορά και την Κοινωνική Ευθύνη.

Η «Χ.Β,Τσαούσης ΑΕ» κάνει δωρεές αυγών σε Ιδρύματα, όπως το ΚΕΣΟ  και όχι μόνο. Το 2020 έδειξε έμπρακτα την μεγάλη ευαισθησία της  και την  αρωγή της  στον τομέα της υγείας πραγματοποιώντας μια σημαντική δωρεά μηχανημάτων  για ανίχνευση του Covid στο ΕΣΥ  προσφέροντας τον ανάλογο εξοπλισμό   στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Ενώ η «Intervaz»  δραστηριοποιείται πολύ στα Εμπορικά & Βιομηχανικά Επιμελητήρια, στους Συνδέσμους  και στις Κλαδικές Ενώσεις της Ελληνικής & Παγκόσμιας Πτηνοτροφίας. Ακόμη  αντιπροσωπεύει  στην Ελλάδα Διεθνείς Οίκους κατασκευαστών εξοπλισμών & αυτοματισμών που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια πτηνοτροφία, ενώ  ο ιδρυτής της Ν. Βαζαίος συμμετέχει ανελλιπώς σε συνέδρια και διεθνείς κλαδικές εκθέσεις για την Πτηνοτροφία.

       Τέλος προσφέραμε βρεφικό γάλα της εταιρείας PHARMIS A.E, θυγατρική της Φαρμακοβιομηχανίας “VIANEX” με την οποία τον τελευταίο χρόνο έχουμε συσφίξει την συνεργασία μας. Ακόμα στις μωρομάνες  δόθηκαν πάνες από το αποθεματικό του ΚΕΣΟ και μωρομάντιλα από την ΜΕΓΑ Α.Ε.  μια 100% Ελληνική βιομηχανία με ηγετική Θέση στον κλάδο της προσωπικής υγιεινής στη χώρα μας, αλλά και με εξαγωγές σε τέσσερεις Ηπείρους.

Η κοστολόγηση της αρωγής του ΚΕΣΟ θα ξεπερνούσαν τα 60 Ευρώ -αν οι ωφελούμενοι, ως καταναλωτές, αγόραζαν από τα  super ή  mini market- την προσφορά της Πασχαλινής μας Διανομής. Το ποσό  θεωρείται σημαντικό για τις προϋπολογισμένες δαπάνες διαβίωσης ενός νοικοκυριού.  Και φυσικά δεν συζητείται  η ποιότητα  των προϊόντων, αφού αυτά είναι επώνυμων brand.      

         Ως Διευθύντρια του ΚΕΣΟ ευχαριστώ τους χορηγούς μας  τους, τους εργαζόμενους, τους εθελοντές  για την συμβολή τους, σε μια ακόμα επιτυχημένη προσπάθεια του φορέα μας. Ευχαριστώ  τα μέλη του ΔΣ  για την εμπιστοσύνη, που δείχνουν στο πρόσωπο μου, καθώς  και τους ωφελούμενους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο έργο και την προσφορά του ΚΕΣΟ   Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα σε όλους