Χειροτονία του Απ. Καβαλιώτη ως Επισκόπου Τανάγρας

Με λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου(11/11)  στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η  χειροτονία του νέου Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Καβαλιώτη. Πραγματοποιήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο με την αρωγή Αρχιερέων.

        O νέος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος Καβαλιώτης γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη της Καβάλας. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ). Υπηρέτησε στην εκπαίδευση για 28 χρόνια, εκ των οποίων τα επτά διετέλεσε Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή  της  Αν. Μακ. Θράκη, στις Σέρρες, καθώς και στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

     Είναι Διδάκτωρ και κάτοχος μεταδιδακτορικού στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης είναι κάτοχος masters: α) στη Ειδική Αγωγή στο ΑΠΘ, με εξειδίκευση στον αυτισμό και στην νοητική υστέρηση, β) στο Σχεδιασμό Εκπαιδευτικών Μονάδων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με ειδίκευση στην Ισότητα των Φύλων και γ) στη Γλώσσα και Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με εξειδίκευση τις Παρευξείνιες χώρες.

       Επιπρόσθετα έχει παρακολουθήσει Εκκλησιαστικό6 Δίκαιο στο Βατικανό με υποτροφία του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιου.

     Εξειδικεύτηκε στον αυτισμό στο Πανεπιστήμιο του Harvard U.S.A και στην αντιμετώπιση του πόνου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε Διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες, ενώ το εύρος των γνώσεων του αποτυπώνεται μέσω άρθρων σε εφημερίδες και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

    Ο Απόστολος Καβαλιώτης από το 2013 έως το 2015 εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, σε Διεθνές Πρόγραμμα για τον αυτισμό. Διατέλεσε Εθελοντής του Ο.Η.Ε. για 30 έτη, έλαβε μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες του τρίτου κόσμου.  Μια εκ αυτών είναι η Ινδία, αφού προσέφερε κοντά στη μητέρα Τερέζα(1984-1987). Η εθελοντική αυτή προσφορά του αναγνωρίστηκε από την Κυβέρνηση της Ινδίας του απένειμε τον τίτλο του «Πολίτη της Αγάπης».

    Πρωτοστάτησε για την καταπολέμηση της παιδικής πορνείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό(1990-1994),  καθώς και για την κατάργηση των βομβών στη Γιουγκοσλαβία(1993), ως μέλος της ομάδας της Πριγκίπισσας Diana.

     Ο Μακαριωτατος απευθυνόμενος κατά την διάρκεια της χειροτονίας του  προς τον νέο Επίσκοπο ανέφερε ότι θεωρεί οξύμωρο μέσα στην Θεία Λειτουργία να αναφερθεί αναλυτικά στο εντός της ιστορίας έργο του και στις περγαμηνές του. Ωστόσο τις εκτίμησε, όπως και τα καλά λόγια που του έλεγαν διάφορες προσωπικότητες των επιστημών της διπλωματίας, του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου.

      Την «στέψη»     του νέου επισκόπου έκανε ο σεβ. Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ενώ ακολούθησε, καφές στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και  γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.   Παραβρεθήκαν  αρκετοί Μητροπολίτες και πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, αρκετοί πρέσβεις ξένων χωρών στη χώρα μας, διευθυντές και εκπρόσωποι Ιδρυμάτων & δομών  της Ι. Αρχιεπισκοπής, ο Γεν, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας.  κ.αλ

      Το ΚΕΣΟ εκπροσώπησε η Διευθύντρια του Μαίρη Πίνη.  Από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο παραβρέθηκε ο υποψήφιος Διδάκτορας Θεόφιλος Καλιδώνης