ΚΕ.Σ.Ο + Π.Ε.Ο.Ο παρέδωσαν τα γυαλιά οράσεως στη Π.Ε. Ξάνθης συνολικής αξίας 10.000€

Εκατό ζευγάρια γυαλιά οράσεως παραδόθηκαν με συνέπεια στις 25-26 Οκτωβρίου σε ισαρίθμους δικαιούχους στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας–Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, σχεδόν ένα μήνα μετά από την αρχική δράση με σύνθημα «ΚΕ.Σ.Ο+Π.Ε.Ο.Ο κοντά στους Ακρίτες», που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Σεπτεμβρίου 2023.

   Η δράση υποστηρίχτηκε –τότε, όπως και τώρα- από στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Κουρτίδη, την Ι.Μ. Ξάνθης & Περιθεωρίου, ενώ για μια ακόμα φορά είχε τις ευλογίες του σεβ Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και αρωγούς την Πανελληνία Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας Υποστήριξης Ασθενών με πρόβλημα στο Θυρεοειδή «Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.».

   Επιπρόσθετα είχε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, του Αν. Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο πανερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Βαρνάβα.

   Η όλη προσπάθεια, αρχικά έλαβε την έγκριση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας(ΥΠΕ) Μακεδονίας-Θράκης, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε εκδώσει και την σχετική (ΑΔΑ:ΨΧ63ΟΡ1Ο-6Υ0). Μετά την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης, κατά την οποία εξετάστηκαν 508 άτομα η 4η ΥΠΕ απέστειλε στο Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ξάνθης κ. Νίκο Αποστολίδη εύσημα και επαίνους για την όλη ανιδιοτελή δράση, την συνέπεια, αλλά και την συλλογική και συνολική προσφορά.

   Θυμίζεται ότι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων οπτικοί – οπτομέτρες, απευθύνθηκαν και εξέτασαν ενήλικες και παιδιά άτομα των ευπαθών ομάδων, άτομα ΑΜΕΑ, γέροντες και γερόντισσες, που φιλοξενούνται στη ΜΦΗ της Ι. Μητρόπολης Ι.Μ. Ξάνθης & Περιθεωρίου «ο Άγιος Παντελεήμων», καθώς και στη ΜΦΗ του Δήμου Ξάνθης «ο Άγιος Βασίλειος» στο ΚΑΠΗ Ξάνθης, στα Κέντρα Υγείας Αβδήρων, Σταυρούπολης, Εχίνου(Πομακοχώρια) όπου οι κάτοικοι είναι όλοι Μουσουλμάνοι και το ΚΕ.Σ.Ο ένα Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αγκάλιασε τους Έλληνες συμπατριώτες μουσουλμάνους που προσήλθαν στις αρχικές εξετάσεις χωρίς προκαταλήψεις σύμφωνα με τις αρχές του Μακαριωτάτου που θέλει να αγκαλιάζουμε τον συνάνθρωπο» χωρίς διακρίσεις.

 

 

 

Η επιστροφή και η παραδοση

   Η Β΄ φάση της δράσης εξελίχθητε από 25-27 Οκτωβρίου. Στην Ξάνθη μετέβει η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο κα Μαίρη Πίνη, όπου μαζί με το μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών κ. Βαγγέλη Τουμπάρη οπτικός- οπτομέτρης της πόλης και της τοπικής αγοράς, με την σημαντική συμπαράσταση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγείας Περιφερειακής Ενότητας(Π.Ε) Ξάνθης κ. Νίκου Αποστολίδη, τον υπηρεσιακό υπάλληλο κ. Κώστα Κούτση και την κα Μαρία Βρυώνη Διοικητικό υπάλληλο παρέδωσαν 100 ζευγάρια γυαλιά οράσεως συνολικής αξίας 10,000€!

   Τα γυαλιά, ήταν προσφορά για λογαριασμό της Π.Ε.Ο.Ο, των εταιρειών Ν. Χ. Τριανταφύλλου & Σία Ο.Ε, της Εταιρεία Νέα Οπτική του Δημήτρη Ράλλη και των καταστημάτων Οπτικών Γ. Κλάδος και Γιώργου Βασιλικούδη, που τα κατασκεύασαν. «Ποιόν και ποιούς πρέπει να ευχαριστήσουμε για το καλό που μας κάνετε;», Πότε θα ξανάρθετε», «Τι χαρά είναι αυτή; Συνταξιούχοι είμαστε και τα λεφτά μας πάνω στο 15θημερο τελειώνουν. Να έχετε χίλιες ευχές» ρωτούσαν και ομολογούσαν!

   Σε καιρό ακρίβειας τόσο πολύ μεγάλη η απορία των απλών ανθρώπων για τη Δωρεάν προσφορά των γυαλιών, η χαρά, η ευαρέσκεια, αλλά και τα χαμογέλα των ωφελουμένων Χριστιανών και Μουσουλμάνων, που η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο κα Μαίρη Πίνη, καθώς και ο εκπρόσωπος της Π.Ε.Ο.Ο κ. Τουμπάρης, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης κ. Νικ. Αποστολίδης, Μαρία Βρυώνη και Κώστας Κούτσης αισθανθήκαμε δικαίωση για την Κοινή πρωτοβουλία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Ι. Μητρόπολης του ΚΕ.Σ.Ο και της Π.Ε.Ο.Ο.

   Τα αισθήματα πληρότητας, που δημιουργήθηκαν, έδιωξαν τα οποιαδήποτε σημάδια κούρασης, από την περιδιάβαση του νομού η οποία την Πέμπτη 26/10 έγινε υπό βροχή, από το κεντρο, έως τα χωριά του ορεινού όγκου μόλις 30 χιλιόμετρα από  Ελληνοβουλγαρικά Συνόρα.

    Το ανθρωπιστικό ταξίδι του ΚΕ.Σ.Ο και των αρωγών του στην Ξάνθη-Θράκη ολοκληρώνεται εδώ. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφεριαρχή κ. Κώστα. Κουρτίδη, στον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα και στον Πρωτοσύγκελο του π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη για τη φιλοξενία και τη διεκπεραίωση των οργανωτικών, στη Διευθύντρια της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Ξάνθης κ. Μ. Μελισσά, στο Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ξάνθης κ. Νίκο Αποστολίδη, για την έκδοση της άδειας από την 4η ΥΠΕ.