ΚΕ.Σ.Ο: Δυναμικά ξεκίνησε ο Οκτώβριος

      Με εκκίνηση των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕ.Σ.Ο, αλλά και με μετουσίωση καλών πράξεων από την Κοινωνική Υπηρεσία του φορέα, έκλεισε η πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη.

   Ξεκίνησαν ήδη τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕ.Σ.Ο και συγκεκριμένα τα τμήματα Κοπτικής-Ραπτικής, Χρωματολογίας-Ενδυματολογίας, της Κομμωτικής, της Αισθητικής Άνω & Κάτω Ακρων, του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και εκμάθησης Η/Υ. Άλλα τμήματα λειτουργούν στο πλαίσια των Συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και άλλα λειτουργούν από το φορέα μας, ανεξάρτητα της συνεργασίας με το Δήμο Αθηναίων μέσω του ΤΕΒΑ. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποιες κενές θέσεις και μπορούν να γίνουν εγγραφές μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

   Στο προνοιακό σκέλος, η Διευθύντρια του φορέα κα Πίνη παρέδωσε αναπηρικό καροτσάκι, που μας είχε προσφερθεί, σε ωφελούμενη και μητέρα τριών παιδιών,  που έχασε το πόδι της σε πρόσφατο τροχαίο.

    Η Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕ.Σ.Ο εκτός από στήριξη που προσέφερε σε ωφελούμενους, προσέφερε σε εγγεγραμμένες οικογένειες μας, που κατατάσσονται στις ευπαθείς ομάδες είδη οικοσκευής, που προέρχονταν όλα από ιδιώτες χορηγούς.

   Συγκεκριμένα, διατέθηκαν διαδοχικά: ένα πλυντήριο, ένα κουζινάκι, ένα θήλαστρο και προίκα μωρού, πάτωμα laminate για κάλυψη επιφάνεια 50 τ.μ.

   Επιπρόσθετα προσφέρθηκαν στην Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων(Π.Ε.ΦΙ.Π), για τις ανάγκες αντίστοιχων οικογενειών, ένα σετ κρεβατοκάμαρας, ένα σαλονάκι, ντουλάπια και πάγκος κουζίνας με κεραμεικό νεροχύτη. Επιπρόσθετα σε πολλές οικογένειες προσφέρθηκαν από την «Κοινωνική Ντουλάπα» του ΚΕ.Σ.Ο είδη ένδυσης, υπόδησης και ιματισμού.

   Στα πλαίσια της δικτύωσης με άλλους φορείς, λάβαμε από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο σχολικό υλικό και αθλητικά παπούτσια. Παράλληλα στο Eφηβικό Τμήμα Διδασκαλίας Υποκριτικής του Εθνικού Θεάτρου, παραπέμφθηκε έφηβη από την Κοινωνική μας Λειτουργό, στην οποία εδώ και ένα εξάμηνο της προσφέρουμε ψυχική ενδυνάμωση ως θύμα σχολικού εκφοβισμού.