ΚΕΣΟ: Δυο δίδυμες δράσεις σε Αθήνα και Ροδόπη

   Δύο παράλληλες δράσεις σε διαφορετικά γεωγραφικά μήκη, σε Αθήνα και Ροδόπη-Κομοτηνή, κινήθηκε Τετάρτη και Πέμπτη το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας(ΚΕ.Σ.Ο) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

   Για όλες τις δράσεις είχε δοθεί ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, του Αν. Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο πανερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Βαρνάβα και για την Κομοτηνή του σεβασιωτάτου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

 

  –  Προσφορά γυαλιών στην Π.Ε Ροδόπης

 

   Η πρώτη εξελίχθηκε διαδοχικά Τετάρτη(13/9) και Πέμπτη(14/9) στη Ροδόπη, όπου η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο κα Μαίρη Πίνη, ο Ταμίας του Δ.Σ  της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών(Π.Ε.Ο.Ο) κ. Νίκος Γκουγκής οπτικός από την Αλεξανδρούπολη και ο Τατιός Κασπαριάν οπτικός από την Κομοτηνή και μέλος της Π.Ε.Ο.Ο και αυτός, με τη σημαντική συμπαράσταση του αντιπεριφερειαρχή Περιφερειακής Ενότητας(Π.Ε) Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, παρέδωσαν  70 ζευγάρια γυαλιά οράσεως.

   ΚΕ.Σ.Ο και Π.Ε.Ο.Ο επέστρεψαν για δεύτερη φορά στην περιοχή η προηγούμενη ήταν 26-28 Μαΐου- όχι για να πραγματοποιήσουν προληπτικές οπτομετρικές εξετάσεις, αλλά για να παραδώσουν τα γυαλιά, που προέκυψαν από την προηγούμενη ανθρωπιστική επίσκεψη οπτομετρικών ελέγχων στη περιοχή, μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη. Τα γυαλιά χορηγήθηκαν σε παιδιά ΑΜΕΑ που τυγχάνουν της φροντίδας των  Ιδρυμάτων «Πρόσβαση» και «Χαμόγελο», σε γέροντες και γερόντισσες που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο της Ι. Μητρόπολης Κομοτηνής και Μαρώνειας, στα μέλη του Β΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής, καθώς και σε μέλη των ευπαθών ομάδων, στη Ξυλαγανή, αλλά και στα αμιγώς μουσουλμανικά χωριά Οργάνη και Αρριανά της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απέχουν 50km από τα σύνορα με τη Βουλγαρία του ομώνυμου Δήμου Αρριανών, καθώς και στην Κωμόπολη του Ίασμου, που εκτείνεται στους πρόποδες της Ροδόπης  με μεικτό πληθυσμό  κατοίκων Χριστιανοί(30%) και Μουσουλμάνοι(70%).

   Τα γυαλιά, ήταν προσφορά για λογαριασμό της Π.Ε.Ο.Ο, των εταιρειών Ν. Χ. Τριανταφύλλου & Σία Ο.Ε, της Εταιρείας Νέα Οπτική, του Δημήτρη Ράλλη και των καταστημάτων Οπτικών Γ. Κλάδος και Γιώργου Βασιλικούδη, που τα κατασκεύασαν.

   «Στα αλήθεια είναι Δωρεάν;» «δεν κάνει να πληρώσω κάτι;», «Ποιόν και ποιούς πρέπει να ευχαριστήσουμε για το καλό που μας κάνετε;»  ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν!  Ήταν τόσο πολύ μεγάλη η απορία των απλών ανθρώπων για τη Δωρεάν προσφορά των γυαλιών, η χαρά, η ευαρέσκεια, αλλά και τα χαμογέλα των ωφελουμένων  Χριστιανών και Μουσουλμάνων, που τόσο σε εμείς όσο και ο Αντιπεριφερειαρχής της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης κ. Νικ. Τσαλικιδης αισθανθήκαμε δικαίωση για την Κοινή πρωτοβουλία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης της Ι. Μητρόπολης Κομοτηνής και Μαρώνειας, του ΚΕ.Σ.Ο και της Π.Ε.Ο.Ο.

Ταυτόχρονα τα αισθήματα πληρότητας, που δημιουργηθηκαν, έδιωξαν τα οποιαδήποτε σημάδια κούρασης, από την περιδιάβαση του νομού, από την πρωτεύουσα Κομοτηνή, έως τα χωριά του ορεινού όγκου στα όρια των Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων.

 

 – Διανομή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

 

   Η δεύτερη δράση έγινε την Τέταρτη(13/9) στην Αθήνα. Πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου και αφορούσε διανομή για τον μήνα Σεπτέμβριο. Η συγκεκριμένη είναι η πρώτη για τη νέα Εκκλησιαστική χρονιά 2022-2023. 

   Για την προετοιμασία της, ενεργοποιήθηκαν τα στελέχη του ΚΕ.Σ.Ο: Νίκος Σοφιανίδης, Μαρία Νικολάου, Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης, Ειρήνη Χαιρέτη, η Αθηνά Χολίδου και η νέα εθελόντρια του φορέα μαθήτρια Μ.Σ. Όλοι έδρασαν υπό την επίβλεψη των μελών του Δ.Σ π. Χρήστου Βλάχου ο οποίος έχει την εποπτεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της κας Μαρίας Τάταρη που είναι η γγ του Δ.Σ.

   Διανεμήθηκαν σε 200 οικογένειες ζυμαρικά, όσπρια(φακές- ρύζι), τοματοπολτός, γάλα εβαπορέ και ρόφημα σόγιας, πατατάκια), Βρεφικό γάλα, πάνες για μωρά, μωρομάντηλα. Χρυσός χορηγός της διανομής μας ήταν η Τράπεζα Τροφίμων και ακολουθούν η Περιφέρεια Αττικής και η Εταιρεία ΜΕΓΑ ΑΕ.

 Και με τη δεύτερη δίδυμη δράση μας προσφέραμε χαμόγελα και ανακούφιση στις οικογένειες, που στηρίζουμε.