Πάσχα 2023: Πλούσια η διανομή του ΚΕ.Σ.Ο. ικανοποίησε μικρούς και μεγάλους με τη βοήθεια των χορηγών του

   Μια πλούσια πασχαλινή διανομή διεκπεραίωσε το ΚΕ.Σ.Ο. για τις ημέρες του Πάσχα

του 2023 από το Κοινωνικό του Παντοπωλείο του, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, του Αναπληρωτή Προέδρου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, τις ευχές του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Βαρνάβα και την καθοριστική συμπαράσταση των χορηγών του φορέα μας, καθώς και τη συμβολή όλων στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Δηλαδή μελών του Δ.Σ, της Διευθύντριας, της γραμματέως κας Μαρίας Νικολάου-Καραποστόλη, που είχε την αποκλειστική επικοινωνία με τους χορηγούς, της υπεύθυνης της κοινωνικής υπηρεσίας Ειρήνης Χαιρέτη, του ανθρώπου μας στο κοινωνικού παντοπωλείου κ. Νικολάου Σοφιανίδη, καθώς και του Κωνσταντίνου Σαλεβουράκη υπεύθυνου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, που για μια εβδομάδα, βρέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αχαρνών, ώστε να συνδράμει στη διανομή και όχι μόνο.

   Η διανομή ξεκίνησε την Παρασκευή(7/4) και ολοκληρώθηκε τη Μ. Δευτέρα(10/4). Έτσι λοιπόν οι εκπρόσωποι 250 ωφελούμενων οικογενειών, διαμοιρασμένοι σε δυο ημέρες, παρέλαβαν από το κοινωνικό παντοπωλείο του ΚΕ.Σ.Ο, την πρώτη ημέρα από τέσσερεις τσάντες, που περιείχαν είδη διατροφής, καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό των Φαρμακευτικών Εργαστηρίων Cana A.E στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Πρόκειται για μια σχέση, που έχει αναπτυχθεί και καλλιεργείται μεταξύ Εταιρείας και ΚΕ.Σ.Ο. κατά την τελευταία εξαετία! Οι τσάντες της δεύτερης ημέρας ήταν μικρότερες και συμβάδιζαν, αναλόγως με τα μελή των οικογενειών. Επίσης δόθηκαν  παιχνίδια για τα παιδιά.

   Αναλυτικά όλοι παρέλαβαν τρόφιμα των διαχρονικών μας χορηγών όπως:

  • Φακές, ρύζι προσφορά της κας Όλγας Λαϊνοπούλου επίτιμου Προξένου της Αυστρίας στην Ελλάδα.
  • Ζυμαρικά, ντοματοπολτό, γάλα εβαπορέ, σοκολάτες και ζαχαρωτά για τα παιδιά, προσφορά της Τράπεζας Τροφίμων «Ιδρύματος για την καταπολέμηση της Φτώχειας», πρόκειται για ένα φορέα με τον οποίο κατά την τελευταία πενταετία συμπορευόμαστε σε κοινές δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, που ξεκινούν από την Ελλάδα και φτάνουν έως τα κέντρα λήψης των αποφάσεων των Βρυξελλών, ώστε να υπάρξει ορθολογικότερη αντιμετώπιση του θέματος της διάθεσης τροφίμων και της Μη Κατασπατάλησης αυτών.
  • Αυγά από την «Ευρωπτηνονοτροφική Κορίνθου Τσαούσης» που μας προμηθεύει σταθερά φρέσκα αυγά, εδώ και πολλά χρόνια, δείχνοντας, έμπρακτα το ενδιαφέρον της, στην κοινωνική προσφορά και την κοινωνική ευθύνη παρά την αυξημένη ζήτηση των ήμερων και παρά την αλματώδη άνοδο των ζωοτροφών ανάλογη είναι και η αντιμετώπιση των Πτηνοτροφικών επιχειρήσεων Μεγάρων «Intervaz Ν. Βαζαίος».
  • Αρτοσκευάσματα από την Αρτοβιομηχανία «Καραμολέγκος ΑΕ», μωρομάντηλα από την Εταιρεία «ΜΕΓΑ» και
  • κοτόπουλα από τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» , αλλά και συμπληρωματική ποσότητα από τα Σουπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης» που βάσει της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όποτε έχουμε χρειαστεί τη βοήθεια τους, τα έχουμε ως φορέας δίπλα μας.
  • Λάδι από ιδιώτη παραγωγό που έχει τους ελαιώνες του στην «Γη της Ελιάς».
  • Επιτραπέζια παιχνίδια προσφορά του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη από το καλάθι των παιχνιδιών, καθώς και λούτρινα ζωάκια προσφορά ιδιωτών.

   Η προσέλευση, σημείωσε επιτυχία στο 98%, αφού όχι μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και στα μεσαία, λόγω της ακρίβειας, παρατηρείται αύξηση της φτώχειας, ώστε κάθε προσφορά να είναι αποδεκτή μετά πολλών ευχών. Για τη διευκόλυνση λιγοστών ωφελουμένων, μοναχικών ατόμων και μονογονεϊκών «επιστρατεύτηκε» ξεχωριστό κλιμάκιο εργαζομένων, της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι+» του Δήμου Αθηναίων, ώστε να παραλάβουν τις τσάντες του ΚΕ.Σ.Ο., που προορίζονταν για ανήμπορα μοναχικά άτομα και οικογένειες, που εκτός του Δήμου Αθηναίων και της Εκκλησίας δεν έχουν να περιμένουν από πουθενά, αφού αρκετοί φορείς – ως είθισται- δεν πραγματοποίησαν διανομή για τις Άγιες ήμερες.

   Την παρουσία τους στη διανομή του ΚΕ.Σ.Ο., έδωσαν τα μέλη του Δ.Σ του φορέα όπως, η κα Μαρία Τάταρη υπό την αρμοδιότητα της γ.γ, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βλάχος επιφορτισμένος με την αρμοδιότητα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής επίσης μέλος του Δ.Σ. που έκανε ένα πέρασμα για να ευλογήσει το έργο. Επισκέπτης ήταν και ο κ. Γιάννης Μίχος από τις Διοικητικές Υπηρεσίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

   Η Διεύθυνση του ΚΕ.Σ.Ο. ευχαριστεί τους χορηγούς μας, τους εργαζόμενους, για την συμβολή τους, σε μια ακόμα επιτυχημένη προσπάθεια του φορέα μας. Επίσης ευχαριστεί τα μέλη του Δ.Σ για την εμπιστοσύνη, που δείχνουν στο έργο του φορέα μας, καθώς και τους ωφελούμενους για την εμπιστοσύνη στην προσφορά του ΚΕ.Σ.Ο. Και εύχεται Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα σε όλους.