Χαλκίδα: 40 Χρόνια Ιερωσύνης του Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ

Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία  τελέστηκε  την τέταρτη  Κυριακή(26/3)  των Νηστειών στον Άγιο Νικόλαο Χαλκίδας, προς τιμή του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου 

κ. Αγαθάγγελου Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας και Αναπληρωτή Προέδρου του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

         Θυμίζετε  ότι κ. Αγαθάγγελος  κατάγετε από την πόλη της Χαλκίδας  και εκεί ως παιδί, έλαβε την μύηση στα πρώτα  βήματα της ζωής του, στα εκκλησιαστικά δρώμενα και στα ωδεία.   Για αυτό ο σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος  για  τιμήσει,  τα 40χρονα Ιερωσύνης και Αρχιερατείας  του, κάλεσε  Αρχιερείς και Επισκόπους της Ευβοίας, για να  του προσδώσουν τιμή, την επομένη του Ευαγγελισμού, που γιορτάζεται ο Αρχάγγελος Γαβριήλ ο οποίος έφερε την χαρμόσυνη είδηση στη Θεοτόκο.

       Ο σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος,  στο κήρυγμα του  μίλησε για τον ρόλο των Αγγέλων στη ζωή μας και  συσχέτισε τους αγγέλους με τον κ. Αγαθάγγελο.

Υπενθύμισε την μέχρι τώρα  πορεία του.  Το έργο, που επιτελεί, στην Αποστολική Διακονία, την Εκμάθηση των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Βατικανού, στο Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας στην Αγία Βαρβάρα, το Κοινωνικό του έργο και την εμπλοκή του με το ΚΕΣΟ. Και του προσέφερε ένα εγκόλπιο.

        Στην αντιφώνηση του ο κ. Αγαθάγγελος έκανε αναδρομή στα βήματα της Ιεροσύνης του. Ευχαρίστησε τους τρεις Αρχιεπισκόπους, που τον τίμησαν και έχει συνεργαστεί  μαζί τους,  μακαριστούς:  Σεραφείμ και Χριστόδουλο,  καθώς τον ζώντα σημερινό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που πραγματοποίησε την πρώτη χειροτονία του για εισαγωγή στην ιεροσύνη  με τον οποίο ο Πανιερώτατος συνεργάστηκε μαζί του, επί 23 χρόνια στη Βοιωτία.

Αναφέρθηκε στο έργο της Αποστολικής Διακονίας, στο Οικοτροφείο της Αγίας Βαρβάρας, στο Τυπογραφείο στις Πρωτοβουλίες με την Έδρα Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Βατικανού.  Και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους  Ευβοείς Αρχιερείς Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο που ήταν και ο οικοδεσπότης, Καρπενησίου κ. Γεώργιο,  Γόρτινος & Μεγαλουπόλεως κ. Νικηφόρο, τον Επίσκοπο Ωρεών & Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Φιλόθεο. Ακόμα  ευχαρίστησε τους συλλειτουργούντες ιερείς όπως ήταν: οι Πρωτοσύγκελλοι Χαλκίδος και Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας πατέρες Νικόδημος & Επιφάνειος, τον Γραμματέα της Συνοδικής  Εκκλησιαστικής Επιτροπης Τέχνης & Μνημείων   και μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ π. Αθηναγόρας Σουπουτζής, τον π. Νήφωνα Κατουνακιώτη και την συνοδεία του από το Άγιο Όρος, τον προϊστάμενο του Ι. Προσκυνήματος της Αγ. Βαρβάρας π. Δαμασκηνό Δαμιανάκη, τους ιερείς, που διαμένουν στο οικοτροφείο της Αγ. Βαρβάρας καθώς και τους εφημέριους του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας που συλλειτούργησαν μαζί του

     Ακόμα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη της Αποστολικής Διακονίας, τους οικότροφους της Αγίας Βαρβάρας, τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ, που συμμετείχαν στην πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία. Και ανταπέδωσε στο φιλοξενούντα Μητροπολίτη Χαλκίδος για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου σειρά  με δισκοπότηρα από το Άγιο Όρος.

     Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος του κ. Αγαθάγγελου προς τους Αρχιερείς, τους προσκεκλημένους  τους φοιτητές του οικοτροφείου και την αντιπροσωπεία του ΚΕΣΟ