ΚΕΣΟ: «Εθελοντισμός & Κοινωνική Προσφορά κάνουν καλό στη Ψυχική Υγεία»

Το έργο του ΚΕΣΟ προβλήθηκε στην εσπερίδα της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS με θέμα: «Εθελοντισμός και την Ψυχική Υγεία». Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 9/3 στο Δημαρχείο της Κηφισιάς και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπ. Υγείας.

 Στην τοποθέτηση της η κα Πίνη αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου  και των μελών του ΔΣ ανέπτυξε  την διάσταση “Εθελοντισμός Κοινωνική Προσφορά, το παράδειγμα του ΚΕΣΟ  και τα οφέλη στη Ψυχική Υγεία”.  

     Την εκδήλωση παρακολούθησαν και τα  μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ κυρίες Μαρία Τάταρη και Σοφία Κώνστα Πέππα

      Την συζήτηση συντόνισε η καταξιωμένη συνάδελφος  Βίκυ Φλέσσα . Συμμετείχαν  εκτός του  ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ ακόμα ομιλητές από  τους φορείς:

Ακαδημία Εθελοντισμού HelpHellas

Iasis Amke Athens

Κ3 – Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών   Καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές όπως  η κα. Λίλη Αναγνωστοπούλου Ψυχολόγος –Διεθνής Εκπαιδεύτρια Ψυχοθεραπείας και ο κ. Νίκος Βακάνδιος Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής

     Η εσπερίδα κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών απλών πολιτών, εκπροσώπων φορέων , αλλά και Τοπικών αρχόντων όπως  ήταν: ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος  Κηφισιάς Περιβάλλοντος –Πρασίνου & Εθελοντισμού εκπαιδευτικός στο επάγγελμα κ. Γιώργος Σκορδίλης και οι δυο χαιρέτισαν την εκδήλωση.

       Ακόμα συμμετείχαν  η Δημοτική Σύμβουλος και δημοσιογράφος κα Νίνα Βλάχου, η Αντιπεριφερειαρχής Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη που μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειαρχή Αττικής  κ. Γιώργου Πατούλη, καθώς και ο Αντιπεριφερειαρχής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, γιατρός  κ. Ιωάννης  Κεχρής, η Φωτεινή Βρύνα Πρόεδρος του παρατήματος της Παναθηναϊκής Αγίας Παρασκευής Χαλανδρίου & Επιστημονική υπεύθυνη αυτής και νυν Αναπλ. Διοικητής του «Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα».

Όλοι, ομιλητές, παρευρισκόμενοι και συμμετέχοντες στο πέρας της εκδήλωσης συμφώνησαν στο πλαίσιο της συζήτησης, που ακλούθησε ότι το κίνημα του εθελοντισμού, που άνθισε πριν 20 χρόνια με τους Ολυμπιακούς αγώνες  και  είναι γνώριμο χάρισμα των Ελλήνων χρειάζεται συντονισμό και εκπαίδευση ανάλογη με εκείνη που επικρατεί στο εξωτερικό