Έκτακτη Διανομή για το Φεβρουάριο 2023

   Μια μη προγραμματισμένη, αλλά ουσιαστική διανομή ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την εκκίνηση της εβδομάδας. Έγινε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ με τις ευλογιές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Προέδρου του ΚΕΣΟ κ. Ιερωνύμου, του Αναπληρωτή Προέδρου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα.

   Από τη διανομή με απόλυτη τάξη, ωφελήθηκαν 130 οικογένειες. Διανεμήθηκαν γάλα, ζυμαρικά, ντοματοπολτός, παξιμάδια, σοκολάτες, κρουασάν και σνακς από την Τράπεζα τροφίμων. Επίσης προσφέρθηκαν μωρομάντηλα και πάνες της εταιρείας ΜΕΓΑ ΑΕ.

   Εκ μέρους του Δ.Σ, τη διανομή, πέρασε και ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής και επόπτευσε η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ κα Μαρία Τάταρη, που μαζί με τη Γενική Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη μοίρασαν παιχνίδια για τα παιδιά χορηγία του άμεσου σε αντανακλαστικά Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας  Αττικής κ. Γιώργου Βλάχου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα μαζί με τα παιχνίδια έστειλε και για τα παιδιά των ευάλωτων οικογενειών περιορισμένη ποσότητα αποκρεάτικων στολών, οι οποίες διαμοιράστηκαν από τα κεντρικά γραφεία του ΚΕΣΟ την Παρασκευή (17/2).

   Η Γεν. Διευθύντρια του ΚΕΣΟ ευχαρίστησε με επιστολή της, τους χορηγούς για τις προσφορές τους και την ευαισθησία τους. Μεταφέροντας εικόνες για το πόσο σημαντική είναι η προσφορά τους, προς τους αρχηγούς των ευάλωτων οικογενειών, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά αυξήσεις στα ράφια των καταστημάτων ειδών διατροφής, ώστε οι τιμές που παρουσιάζονται να καθίστανται απαγορευτικές, ακόμα και για τα βασικά αγαθά της λαϊκής κατανάλωσης.

   Ακόμα ευχαρίστησε την κοινωνική λειτουργό κα Ειρήνη Χαιρέτη, τον Κων. Σαλεβουράκη και την Αθηνά Χολίδου για τη βοήθεια τους στην έκτακτη αλλά βοηθητική διανομή του ΚΕΣΟ.