Κοπή της πίτας ΚΕΣΟ με ευλογίες, υποσχέσεις, απονομή βεβαιώσεων και παραδοσιακά γλυκά

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και Προέδρου του ΚΕΣΟ, αλλά και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ), έκοψε την πίτα του στο δημιουργικό χώρο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

   Στην τελετή της κοπής πρωτοστάτησε το μέλος του Δ.Σ του ΚΕΣΟ Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που ορίσθηκε υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου να τον εκπροσωπήσει, στην κοπή της πίτας του ΚΕΣΟ.

   Έτσι με την συμμετοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής Δρ. κ. Γιώργου Δημόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργου Βλάχου, του κ. Γιώργου Καβαλιεράτου από την ΕΕΤΑ -Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αθηναίων, της κας Αντιγόνης Ωραιοπούλου βιολόγου, ψυχοερευνήτριας και αντιπροέδρου της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS, της κας Παυλίνας Βάμβουρα εκπροσώπου του π. Παντελεήμονα Παπασυννεφάκη,  από τις Δομές Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος, του κ. Νίκου Χριστόπουλου από τον Οίκο Οπτικών Χριστόπουλου, της φιλολόγου, ερευνήτριας, εκπαιδευτικού και μέλους του Δ.Σ του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων κας Θεοδοσίας Πενταρβάνη–Υφαντή, του δημοσιογράφου – νομικού κ. Κυριάκου Πεταλίδη, της εκδότριας – δημοσιογράφου του Εκδοτικού Συγκροτήματος της Κομοτηνής «Χρόνος» κας Μελαχροινής Μαρτίδου, του καθηγητή κομμωτικής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ κ. Γιώργου Νικολαΐδη, της καθηγήτριας του τμήματος κοπτικής – ραπτικής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ κας Αντωνίας Δικαίου, της συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού κας Ειρήνης Ανδριώτη, των μελών του Δ.Σ του ΚΕΣΟ κυριών Μαρίας Τάταρη και Σοφίας Κώνστα-Πέππα, καθώς και δεκάδων μαθητριών και μαθητών.

   Στον χαιρετισμό του, τόσο ο κ. Δημόπουλος, επανέλαβε πόσο εκτιμά το Μεγάλο συστηματικό και αθόρυβο έργο του ΚΕΣΟ. Υπογράμμισε ότι στηρίζει μέσω των επιχορηγήσεων της Περιφέρειας το έργο αυτό και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίζει και από τη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου να εργάζεται με την προοπτική ανεύρεσης περισσότερων πόρων.

   Ανάλογο ήταν και το μήνυμα του νέου Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα κ. Γιώργου Βλάχου, επίσης σταθερού συμπαραστάτη του ΚΕΣΟ, ο οποίος επαίνεσε τις δράσεις του ΚΕΣΟ και υποσχέθηκε στενότερη συνεργασία.

   Με την ευκαιρία της κοπής της πίτας η Γενική Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΚΕΣΟ Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, αλλά και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕΣΟ Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για τις ευλογίες και την συναίνεση, που επιδεικνύουν για τις δράσεις του φορέα.

   Ακολούθως ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ για την ομόφωνη έγκριση, που δίνουν στις εισηγήσεις της και έκανε ένα σύντομο επιγραμματικό-μίνι απολογισμό.

 

 • Από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο προσπαθούμε να σταθούμε στις ευπαθείς ομάδες, έτσι το 2022 εκτός της διανομής τροφίμων και πρώτων υλών, επεκταθήκαμε με τη βοήθεια χορηγών μας και σε διανομή σχολικών ειδών.

 

 • Μη παρεκλείνωντας των καταστατικών μας σκοπών στηρίζουμε τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενρειακής βίας. Ήδη μέσα στο 2022 έχουμε αντιμετωπίσει 12 περιστατικά. Και όπου απαιτήθηκε συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής, το Δήμο Αθηναίων, καθώς και Κοινωνικές υπηρεσίες άλλων δήμων.

 

 • Στο χώρο που βρισκόμαστε, λειτουργούν  τα Εργαστηρίων Δεξιοτήτων μας, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια μας,  στην εκπαίδευση ατόμων, που θέλουν κι αξίζουν μια 2η ευκαρία.

 

 • Για δεύτερο χρόνο συνεχίζουμε τα συνοδευτικά μέτρα του ΤΕΒΑ και ευχαριστούμε πολύ την Αντιδήμαχο Κοινωνικής Πολιτικής κα Κατερίνα Γκαγκάκη και τη Διευθύντρια της αντίστοιχης διεύθυνσης κα Ευδοξία Ιωαννίδου για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και για το 2022-2023.

 

 • Συνεχίζουμε τις δράσεις επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μάλιστα πριν εκπνεύσει το 2022 η δράση μας αυτή εκτιμήθηκε από την ΕΕΤΑ (Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αθηναίων) και θα πραγματοποιηθεί πιο οργανωμένα & στοχευμένα.

 

 • Κορυφώσαμε την συνεργασία με την Πανελληνια Ενωση Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ) και εκτός των δράσεων σε Σωφρονιστικά καταστήματα, σε Δομές Ασυνόδευτων και σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, στην Αττική μεταβήκαμε στις αγροτικές φυλακές της Αργολίδας, σε Σωφρονιστικά Ιδρύματα καθώς και σε ιδρύματα των Μητροπόλεων της Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, αλλά και στο ακριτικό νησί του Άη Στράτη.

Για αυτό και μέσω του Προέδρου της ΠΕΟΟ κ. Στέλιου Μυλόβα, ευχαριστούμε τους οπτικούς, αλλά και την οφθαλμίατρο κα Αναστασία Σερέπα για την εμπιστοσύνη  στην πρωτοποριακή συνεργασία.

 

 • Αναπτύξαμε νέες συνεργασίες με την κα Ντόρα Πάλλη – Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του ΄22 διοργανώσαμε μια εκδήλωση 650 συμμετεχόντων, μεταξύ Ολυμπιονικών, μαθητών και εκπαιδευτικών στο Οικοτροφείο της Αγίας Βαρβάρας.
 • Επίσης με τους Ολυμπιονίκες επισκεπτόμαστε σχολεία και μιλάμε για θέματα, που αφορούν τα παιδιά και συνολικά την οικογένεια όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η διαφορετικότητα η καταστολή της βίας στα σχολεία.

 

 • Συσφίξαμε τις συνεργασίες με τον ΟΠΑΝΔΑ. Με την «Ένωση Μαζί για το Παιδί», τον «Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο», το Ωδείο Φόρμιγξ και περισσότερα από 30 παιδιά με παραπεμπτικό μας βρήκαν διέξοδο στις δεξιότητες τους.

 

 • Αξιοποιούμε κάθε χορηγία που μας γίνεται σαν και αυτές χορηγών, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Έτσι κατασκευάσαμε εξ αρχής δύο κουζίνες και αγοράσαμε για μια άλλη οικογένεια κλιματιστικά.

 

 • Μέσα στο 2022 ολοκληρώσαμε ένα πρόγραμμα ERASMUS+ και είμαστε ανοιχτοί στον έλεγχο από τους φορείς της Πολιτείας.

 

 • Από τις πρώτες ημέρες του 2023 θέσαμε τις βάσεις για νέες συνεργασίες με την ΙΑΣΙΣ ΑΜΚΕ και την Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS.

Η τελετή πίτας του ΚΕΣΟ έκλεισε με την απονομή των Βεβαιώσεων στους σπουδαστές για το μάθημα Ενδυματολογίας και Ιστορίας της Μόδας για τη διδακτική περίοδο  2021-2022, παραδοσιακά γλυκά και ποτά, αλλά και αφρώδη οίνο.