Κοινωνικό Παντοπωλείο ΚΕΣΟ: Ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης προσέφερε Παιχνίδια Μουστάκας για τα παιδιά των ευάλωτων οικογενειών

Ως απρόσμενος Άγιος Βασίλης με νοητό έλκηθρο το αυτοκίνητο του, αλλά και το κλειστό φορτηγό της αλυσίδας καταστημάτων Μουστάκας,  «προσγειώθηκε»  σήμερα στις 11.30 το πρωί στο οδόστρωμα της Οδού Αχαρνών, στο ύψος 205, όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας(ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνης Γεωργιάδης μαζί με τους συνεργάτες του για να προσφέρει παιχνίδια για τα παιδιά των ευάλωτων οικογενειών.

    Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια, αυτές τις ημέρες, έχουν την τιμητική τους και σχετίζονται  με το καλάθι του Άη Βασίλη,   που εφαρμόζει το αρμόδιο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνεργασία με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τα σχετικά καταστήματα παιχνιδιών, ώστε να βοηθούν οι καταναλωτές  με την εξασφάλιση καλλίτερων τιμών των καταναλωτικών προϊόντων και των δώρων.

     Όπως δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες  ο κ. Γεωργιάδης, ενώ «Το καλάθι ξεκίνησε για να περιλαμβάνει περίπου 300 ειδή παιχνιδιών και  στην πορεία έφθασε  να συμπεριλαμβάνει σχεδόν  3.000 κωδικούς. Είναι γεγονός ότι οι αλυσίδες έβαλαν τα δυνατά τους  και  προσέφεραν στους καταναλωτές τα καλύτερα τους παιχνίδια πρώτης ποιότητας, στις καλύτερες τιμές»!

      Από το περίσσευμα  λοιπόν του καλαθιού του  Άη Βασίλη,  η αλυσίδα  των καταστημάτων «Παιχνίδια Μουστάκας», πρόσφερε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης  Επενδύσεων ποσότητα παιχνιδιών δίνοντας  του, έτσι την ευκαιρία  να στέψει την σκέψη τους στα παιδιά των ευπαθών ομάδων,  όπως είναι: εκείνα που νοσηλεύονται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης  όπου  ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης από κοινού με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης επισκέφτηκαν λίγο πριν φτάσουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ. Επίσης ο κ. Γεωργιάδης  επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στα Άνω Βριλήσσια, ενώ τελευταίος σταθμός του ήταν το Κοινωνικό Παντοπωλείο  του ΚΕΣΟ, στα Κάτω Πατήσια.  Εδώ εναπόθεσε σημαντική ποσότητα  παιχνιδιών για τα παιδιά  των οικονομικά ευάλωτων οικογενειών. 

       Στο Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ τον κ. υπουργό, υποδέχθηκαν η Γενική Διευθύντρια κα Μαίρη Πίνη και τα μέλη του ΔΣ κα Σοφία Κώνστα- Πέππα και ο Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουμπουρτζής. Παρόντες ήταν ο Επιστάτης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νίκος Σοφιανίδης  και ο υπεύθυνος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης.

   Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε από την κ. Πίνη για το έργο του ΚΕΣΟ.  Δήλωσε δε θαυμαστής του Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του ΚΕΣΟ.

       Λίγο πριν την αναχώρηση προσφέρθηκαν στον κ. Υπουργό και στον εκπρόσωπο των καταστημάτων «Μουστάκας», ενημερωτικό υλικό για το έργο του ΚΕΣΟ και συμβολικά δώρα. Φυσικά αντηλλάγησαν πολλές ευχές  για το 2023 από όλους.

Πραγματοποιήθηκε στο Πιστοποιημένο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕ.Σ.Ο, στην οδό Αχαρνών 205, από την Κοινωνική Υπηρεσία, τους εθελοντές & τα μέλη του Δ.Σ του ΚΕ.Σ.Ο, με πρωτεργάτη τη Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο κα Μαίρη Πίνη και ήρθε ως ανάσα ανακούφισης, στο κύμα ακρίβειας, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι καταναλωτές στην αγορά και τα καταστήματα τροφίμων.

Εκπρόσωποι 350  ωφελούμενων οικογενειών, παρέλαβαν από το κοινωνικό παντοπωλείο του ΚΕ.Σ.Ο, από τρείς τσάντες,  που περιείχαν είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής χορηγία της Εταιρείας Henkel Α.Ε. και των Super Market Σκλαβενίτης, μια 5L συσκευασία κρεμοσάπουνου με αντισηπτικό προσφορά της  Diversey Α.Ε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά και τρόφιμα όπως φακές, ρύζι, ξύδι, μακαρόνια, ντοματοπολτό, γάλα εβαπορέ, σοκολάτες και ζαχαρωτά για τα παιδιά, προσφορά του «Ιδρύματος για την καταπολέμηση της Φτώχειας – Τράπεζα Τροφίμων», ψωμί του τοστ προσφορά της Αρτοβιομηχανίας «Καραμαλέγκος ΑΕ», καθώς και φρέσκα αυγά προσφορές της «Ευρωπτηνονοτροφικής Κορίνθου Τσαούσης» και των  Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Μεγάρων «Intervaz Ν. Βαζαίος», βρεφικό γάλα της εταιρείας PHARMIS A.E, πάνες και μωρομάντιλα από την ΜΕΓΑ Α.Ε.

Η Πασχαλινή Διανομή του ΚΕ.Σ.Ο., είχε απόλυτη επιτυχία, διότι οι ωφελούμενοι ανταποκρίθηκαν στο 100% των SMS που έλαβαν και αποτέλεσε μια κίνηση αρωγής προς τις οικογένειες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

 Παράλληλα ήταν μια κίνηση αγάπης, για τις ημέρες του Πάσχα τόσο από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του ΚΕ.Σ.Ο., πάντα στέλνει τη σκέψη, την έγνοια και την αγάπη του στις οικογένειες, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Και έτυχε της απολυτής αποδοχής των ωφελουμένων, οι οποίοι αποχωρούσαν από το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου με ευχαριστίες και ευχές για Υγεία & Καλό Πάσχα. Τη διανομή επόπτευσαν η γ.γ. του Δ.Σ. του ΚΕ.Σ.Ο. κα Μαρία Τάταρη και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βλάχος ο οποίος είναι επιφορτισμένος από το Δ.Σ.  με την υπευθυνότητα του Κοινωνικοί Παντοπωλείου.

Τα μέλη του Δ.Σ. και η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο. ευχαριστούν τους χορηγούς που σε καιρούς δύσκολους ανταποκρίθηκαν, τους εργαζόμενους καθώς και τους εθελοντές για το επιτυχημένο εγχείρημα του ΚΕ.Σ.Ο.