Κοινωνικό Παντοπωλείο ΚΕΣΟ: «Έστρωσε» το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι σε 200 οικογένειες και «ελάφρυνε» οικονομικά την τσέπη τους!

16.12.2022

 

    Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, αλλά και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, πραγματοποιήθηκε την 16η Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη διανομή του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Ιδρύματος, στην οδό Αχαρνών(205).

     Μέσω αυτής, ωφελήθηκαν 200 οικογένειες σε μια εποχή, που λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας, την οποία δημιουργούν τα ενεργειακά τιμολόγια (ηλεκτροδότησης και θέρμανσης των οικογενειών, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια, που εκτινάσσουν τα είδη διατροφής,  με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να εφαρμόζει μέτρα, όπως το καλάθι του νοικοκυριού, συμβάλλοντας έτσι στη συρρίκνωση των τιμών).

      Η Χριστουγεννιάτικη λοιπόν διανομή του ΚΕΣΟ, ήρθε να προσφέρει χαμόγελα στα χείλη των ωφελουμένων οικογενειών, που θα δυσκολευτούν να γεμίσουν το γιορτινό τραπέζι. Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη τάξη και συμμόρφωση με τα μέτρα προστασία κατά του κορονοϊού, αλλά και των νεοφανών ιώσεων, καθώς και της γρίπης.

 

Η βοήθεια & οι χορηγοί

 

     Όλοι, οι εκπρόσωποι των ωφελούμενων οικογενειών έλαβαν από δύο τσάντες. Όπως είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής, μωρομάντηλα αλλά παιδικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους διότι τα Χριστούγεννα πάνω από όλα είναι για τα παιδιά και το πνεύμα των ημερών μετατρέπει και εμάς σε παιδιά.

     Η βασική τσάντα με είδη διατροφής περιελάμβανε: όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ντοματοπολτό, δημητριακά, γάλα μακράς διάρκειας, σοκολάτες, αρτοσκευάσματα, κοτόπουλο, κρουασάν, και snaks. Η δευτερεύουσα τσάντα περιελάμβανε υγρό καθαρισμού, οδοντόκρεμα σαμπουάν αφρόλουτρο και αντισηπτικό ατομικό, αλλά και WC.

      Μεγάλος «χρυσός» χορηγός υπήρξε: η “Τράπεζα Τροφίμων του Ιδρύματος κατά της Φτώχειας & της Σπατάλης Τροφίμων”, η ΝΟΥΝΟΥ και ανώνυμος χορηγός, που εξασφάλισε για λογαριασμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΚΕΣΟ τα κοτόπουλα, ενώ υπήρξε και άλλος ανώνυμος Ιδιώτης που μας προμήθευσε  παιχνίδια  για τα παιδιά, ώστε τις ημέρες της γιορτής να μη μείνει κανένα με παράπονο.

     Για την προετοιμασία της συγκεκριμένης διανομής, εργάστηκαν η γραμματέας κα Μαρία Νικολάου, η κοινωνική λειτουργός του φορέα που συνέταξε τις λίστες της διανομής. Με την τυποποίηση και την προετοιμασία των τσαντών συνεργάστηκαν η Αθηνά Χολίδου, ο Νίκος Σοφιανίδης και ο Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης.

 

 

Ευλογιές & ευχές

 

     Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕΣΟ Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος έστειλε την ευλογία του και τις ευχές του Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους: ωφελούμενους, χορηγούς, στα στελέχη και τους εθελοντές  του ΚΕΣΟ. Εκ μέρους του Δ.Σ του ΚΕΣΟ παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας αυτού κα Μαρία Τάταρη, το μέλος με την αρμοδιότητα της εποπτείας του Κοινωνικού Παντοπωλείου πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βλάχος , καθώς και το άλλο μέλος του ΔΣ που έχει δραστηριοποιηθεί εθελοντικά για τον εμπλουτισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουμπουρτζή.

     Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη  ευχαρίστησε, τους χορηγούς για όλα τα προϊόντα, που προσέφεραν σε καιρούς δύσκολους, ώστε το ΚΕΣΟ, να σταθεί απέναντι στις οικογένειες, που έχουν πρόβλημα, χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ, για την αγορά της, αρωγής, αναδεικνύοντας και το πνεύμα της αγάπης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενόψει Χριστουγέννων.

      Ακόμα, ευχαρίστησε τα στελέχη και τους εθελοντές του ΚΕΣΟ ευχόμενη «Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα – Καλή και δημιουργική Χρονιά σε όλους».