ΚΕΣΟ: Διανομή Σχολικών σε 200 παιδιά και ευχές για καλή χρονιά

Διανομή  σχολικών, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το πρώτο κουδούνι, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 9/9,  το ΚΕΣΟ από την έδρα του Κοινωνικού του Παντοπωλείου.

   Η δράση, ήταν εγκεκριμένη από το ΔΣ του Ιδρύματος μας και είχε την ευλογία του Μακαριωτάτου, ο οποίος ενόψει της εκκίνησης της νέας Σχολικής χρονιάς, έστειλε την ευλογία προς μαθητές όλων των βαθμίδων, τους εκπαιδευτικούς τους και στους γονείς αυτών.   

     «Σας ευλογώ και θα προσεύχομαι καθημερινά για να πετύχετε καθετί πού είναι για το καλό σας. Εύχομαι δύναμη και επιτυχία στους καλούς εκπαιδευτικούς μας και στους γονείς σας».

        Επιπρόσθετα μαθήτριες και μαθητές έχουν τις ευχές και την ευλογία του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, Αναπληρωτή Προέδρου του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ)- Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.  

      Ως ΚΕΣΟ ήταν το ελάχιστο, που μπορούσαμε να κάνουμε για τα 200 παιδιά, των 152  οικογενειών, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες της κοινότητας.

    Όλα αυτά, δεν θα τα είχαμε κατορθώσει, αν δεν είχαμε τη συμπαράσταση υψηλών μας φίλων και χορηγών, που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, οι οποίοι πλήρωσαν  ένα σεβαστό ποσό,  για την αγορά τσαντών.

     Η ποικιλία των τσαντών, ήταν μεγάλη, αφού απευθύνονταν σε μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

     Ακόμα στο έργο μας βοήθησαν, προσφέροντας γραφική υλη:  η πολυβραβευμένη Εταιρεία   Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά πάνω από 55 χρόνια, παράγοντας χαρτικά είδη γραφής, όπως, τετράδια, σπιράλ θεμάτων, μπλοκ γραφής και τα προϊόντα της έχουν  χρησιμοποιήσει γενιές και γενιές, αλλά και το «Βιβλιοπωλείο  Προκόπης».

    Την διαδικασία της διανομής, ευλόγησε με ένα σύντομο πέρασμα από τον χώρο, ο π. Χρήστος Βλάχος υπεύθυνος εκ μέρους του ΔΣ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ.  Συμμετείχαν ακόμα η Γενική Γραμματέας του ΔΣ κα Μαρία Τάταρη, η  Διευθύντρια του φορέα Μαίρη Πίνη, η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας  Ειρήνη Χαιρέτη, ο Συντονιστής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης και ο επιστάτης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νίκος Σοφιανίδης. 

    Τέλος για να είναι γλυκιά  και δημιουργική η εκκίνηση της νέας χρονιάς, προσφέρθηκαν στους μικρούς μαθητές, σοκολάτες και σνάκς, προσφορά στο ΚΕΣΟ από την Τράπεζα Τροφίμων & το Ίδρυμα Καταπολέμησης της Φτώχειας