Επίσκεψη ΚΕΣΟ στη νέα δομή του ΟΚΑΝΑ

Επίσκεψη στο Νεοσύστατο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί εδώ και ένα μήνα, κοντά στο υπ. Υγείας στην Αθήνα, πραγματοποιησε το πρωί της Τρίτης(26/7) κλιμάκιο του ΚΕΣΟ με επικεφαλής την Διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη,  την κα Ειρήνη Χαιρέτη Κοινωνική Λειτουργό αλλά και τον Κων. Σαλεβουράκη συντονιστή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

     Η Λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας-Υπνωτήριο για άστεγα εξαρτημένα άτομα αποτελούσε ένα διαχρονικό και επιτακτικό αίτημα χρόνων στο κέντρο της Αθήνας και η προσφορά του δείχνει να είναι θεαματική.

   Ξεναγηθήκαμε στους ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους των 90 κλινών, μάθαμε ότι υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν όχι μόνο άτομα εξαρτημένα, αλλά και άστεγα, όπως είναι οι μητέρες με τα παιδιά τους, σε χώρους ανεξάρτητους από τους εξαρτημένους.

Μέσα στις δυο ώρες, που παραμείναμε στο χώρο, συζητήσαμε πολλά και συναποφασίσθηκε να συμπορευθούμε στο πλαίσιο της Δικτύωσης των δομών.

     Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός απέναντι μας βρήκαμε ανθρώπους, που ξέρουν να ακούν και να είναι πρόθυμοι να προσφέρουν και εκτιμούν πολύ το Μακαριώτατο και το  έργο που προσφέρει την Ελληνική Κοινωνία. Τέτοιοι συνομιλητές είναι ο δημιουργικός Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, η κα Ευγενία Σταθακοπούλου Ψυχαναλύτρια (και γνώριμη συνεργάτιδα  του Μακαριωτάτου από την Βοιωτία, όταν στην Λιβαδειά εφαρμόστηκε το πρόγραμμα αποδοχής & αποσυλοποίησης των ψυχικά ασθενών από το Ψυχιατρείο της Λέρου),  αλλά και λοιποί συνεργάτες της δομής όπως οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, η γενικών καθηκόντων κα Χριστίνα Μποτσικάρη, αλλά και το στέλεχος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων κα Κατερίνα Ρούτση.