Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η διήμερη διανομή τροφίμων & ειδών Α΄ ανάγκης του ΚΕΣΟ

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και Προέδρου του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(ΙΑΑ), καθώς και του αναπληρωτή προέδρου του φορέα Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, η διήμερη διανομή τροφίμων και ειδών Α’ ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, της οδού Αχαρνών.

      Πραγματοποιήθηκε για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο και  την  διοργάνωσε η Διεύθυνση του ΚΕΣΟ, με τους συνεργάτες της.

       Η διανομή ξεκίνησε από την  την 9η πρωινή της  Πέμπτης 21/7 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 22/7 λίγο πριν τις 4μμ. Η διεξαγωγή αυτής, γίνεται βάσει της εφαρμογής όλων των πρωτόκολλων ασφαλείας και προστασίας της Υγείας, που υπαγορεύουν οι υγειονομικές Υπηρεσίες και του ΕΟΔΥ.

       Από τη διανομή ωφελήθηκαν τελικά 300 οικογένειες και 12 περιπτώσεις από την Υπηρεσία  «Βοηθείας στο Σπίτι»  του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, που έχει αναπτύξει η Κοινωνική μας Υπηρεσία του ΚΕΣΟ με την αντίστοιχη Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων και σημείωσε απόλυση επιτυχία στην προσέλευση. Γεγονός που κάνει εμφανείς τις δυσκολίες των πολιτών να ανταποκριθούν στα έξοδα των αυξήσεων,  που συναντούν τακτικά στα ράφια των  ειδών διατροφής και επιβίωσης.

       Την πρώτη ημέρα της διανομής,  προσήλθαν οι πολύτεκνες οικογένειες και εκείνες με πολύ μικρά παιδιά και ακολούθησαν οι οικογένειες με μεγαλύτερα, καθώς και οι μονογονεϊκές.

      Τη δεύτερη ημέρα, προσήλθαν οι οικογένειες χωρίς παιδιά, τα ζευγάρια συνταξιούχων και τα μοναχικά άτομα.

      Για τη διευκόλυνση των λιγοστών ωφελουμένων «επιστρατεύτηκε»  ξεχωριστό κλιμάκιο εργαζομένων, της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» τόσο του Δήμου Αθηναίων, όσο και άλλου όμορου Δήμου, ώστε να παραλάβουν τις τσάντες του ΚΕΣΟ,  που προορίζονταν για ανήμπορους ωφελουμένους του «Κέντρου», προθυμοποιούμενοι να βοηθήσουν ανήμπορα άτομα και οικογένειες,  που αδυνατούσαν να προσέλθουν από μόνοι τους,  είτε  λόγω ζέστης ή δεν είχαν μεταφορικό μέσο και αντιμετώπιζαν και κάποιο πρόβλημα υγείας.

      Την παρουσία της  στην διανομή του ΚΕΣΟ, έδωσε  κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας του 5ου & 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων  για την εποπτεία της τάξης, ενώ ένα πέρασμα από τον χώρο, στα κενά των ιερατικών του υποχρεώσεων, έκανε και το μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ  επιφορτισμένο  με την αρμοδιότητα του Κοινωνικού Παντοπωλείου  Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βλάχος, καθώς και ο κ. Γιάννης Μίχος από τις Διοικητικές Υπηρεσίες της Ι. Αρχιεπισκοπής

      Αρκετοί ωφελούμενοι  ΑΜΕΑ, προσήλθαν στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΚΕΣΟ, με το μπαστούνι τους, ενώ οι μητέρες έφτασαν με τα βρεφικά καροτσάκια ή με τα μωρά δεμένα επάνω τους με ζώνες.

       Οι οικογένειες έλαβαν Καθαριστικά και είδη ατομικής Υγιεινής αρίστης ποιότητας ήταν προσφορά των Χρυσών Χορηγών του ΚΕΣΟ όπως είναι η Εταιρεία Henkel AE & τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης μέσω της καμπάνιας «Απλές πράξεις μεγάλης αξίας». Η τσάντα  των καθαριστικών άγγιζε τα 100 ευρώ και συμπεριελάμβανε υγρό για το πλυντήριο, μαλακτικό, ενισχυτικό πλύσης, χρωμοπαγίδες, μεμβράνες Λεύκανσης  αρωματικά τουαλέτας, σαμπουάν, αφρόλουτρο τύπου Vεgan, ρουλέτες αποσμητικού σώματος και οδοντόκρεμα.

      Αλλά και η δεύτερη τσάντα  με τα είδη Παντοπωλείου, ήταν εξ ίσου σημαντική και υπολογίζεται στα 50 Ευρώ,  περιλάμβανε (όσπρια, ζυμαρικά, από δυο κουτιά γάλα συμπυκνωμένο, ψωμί του τοστ, καφέ, μπάρες δημητριακών και ζαχαρωτά) προσφορά του άλλου Χρυσού Χορηγού μας – της Τράπεζας Τροφίμων και του «Ιδρύματος Καταπολέμησης της Φτώχειας».

     Για τον εμπλουτισμό της τσάντας των ειδών διατροφής, ικανές ποσότητες προσέφεραν η επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στην Ελλάδα κα  Όλγα Λαϊνοπούλου,  Διαχρονική Χρυσή συμπαραστάτης μας. Η  προσφορά της στο ΚΕΣΟ, ξεπερνά την δεκαετία, η Εταιρεία Ζυμαρικών Barilla Hellas AE, καθώς και ο Αργυρός μας χορηγός,  που είναι η Αρτοβιομηχανία Καραμαλέγκος ΑΕ.

     Ακόμα προσφέρθηκαν είδη βαθιάς κατάψυξης  κρεάτων(κοτόπουλα, βοδινό και χοιρινό σε πακέτο του ενός κιλού, προσφορά χορηγού, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, καθώς και αυγά προσφορά των Πτηνοτροφείων Ν. Βαζαίος & Σια ΕΕ  τακτικού Αργυρού μας  συμπαραστάτη, 

     Επιπρόσθετα δόθηκαν βρεφικές πάνες από το ΚΕΣΟ και  μωρομάντηλα  από την Ελληνική Εταιρεία  ΜΕGA A.E., παιχνίδια για τα παιδιά, που συνόδευαν τους γονείς τους κατά την προσέλευση.

      Η διανομή του Ιουλίου του ΚΕΣΟ, στόχευε να καλύψει όσο δυνατόν περισσότερο, τις ανάγκες των ωφελούμενων του για το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, δεδομένου ότι τον Αύγουστο λόγω των θερινών διακοπών, κλείνουν πολλές δομές αρωγής και βοήθειας των ευπαθών ομάδων.

        Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη ευχαριστεί από καρδιάς το σύνολο των  χορηγών μας, τους συνεργάτες του ΚΕΣΟ: Μαρία Νικολάου-Καραποστόλη η οποία κοπίασε για την συγκέντρωση των προμηθειών, των εργαζομένων Νικολάου Σοφιανίδη, Κωνσταντίνου Σαλεβουράκη και της Αθηνά Χολίδου,  που φρόντισαν να παρασκευαστούν  οι τσάντες, Επίσης  της Κοινωνικής Λειτουργού Ειρήνης Χαιρέτη, που μερίμνησε για την σύνταξη της λίστας των ωφελουμένων , καθώς και του λογοθεραπευτή Στέλιου Τασούλη, που βοήθησε στη παράδοση της βοηθείας  και αλλά και στην ενημέρωση των γονέων  για το Τμήμα της Λογοθεραπείας, που άρχισε να λειτουργεί από τον περασμένο μήνα(Ιούνη 2022) στο ΚΕΣΟ με τη συνδρομή του προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας του ΟΑΕΔ  την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, των Διοικητικών Υπηρεσιών της ΙΑΑ  και την αποδοχή του ΔΣ του ΚΕΣΟ.    Την τρυφερή  προσφορά  παιχνιδιών  στα παιδιά,  κράτησε ως δράση, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη η οποία επόπτευσε και την ομαλή διαδικασία της διανομής.

     Με την διανομή Ιουλίου- Αυγούστου το ΚΕΣΟ  ολοκληρώνει μια ακόμα μεγάλη δράση προς τον συνάνθρωπο και τους ωφελούμενους/νες του. Η κα Πίνη δράττεται της ευκαιρίας να ευχηθεί σε όλους                                                                                     

                                                                              Καλό Καλοκαίρι.