ΚΕΣΟ και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφεραν παπούτσια σε 70 παιδιά. Στη διανομή συνέδραμαν και Ολυμπιονίκες

Επώνυμα Παπούτσια (TOMS), σε παιδιά ωφελουμένων οικογενειών του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μοίρασε σήμερα το πρωί το ΚΕΣΟ έχοντας ως συμπαραστάτες την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με προεξέχουσα την υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου κα Ντόρα Πάλλη και με συμπαραστάτες, τους Ολυμπιονίκες Βούλα Ζυγούρη Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Ολυμπιονίκη και βραβευμένη αθλήτρια σε Ολυμπιακούς, Μεσογειακούς και Παγκόσμιους Αγώνες Πάλης στην κατηγορία των 67 κιλών και το Γρηγόρη Χατσατουριάν Ολυμπιονίκη του 2004 και μέλος της Εθνικής Ομάδας του Χάντμπολ.

       Η διανομή – εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο και καταπράσινο κήπο του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα και μας παραχωρήθηκε από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕΣΟ Σενασμιώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο. Ενώ η όλη εκδήλωση είχε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Προέδρου του Ιδρύματος, δεδομένου ότι ήταν μια εκδήλωση, που αφορούσε παιδιά και θα  τους προσέφερε χαρά και σταθερό βηματισμό.

      Τα παπούτσια στο χώρο έφτασαν με το Βαν της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και έφεραν οι Λουκάς Μάθας και Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος.

      Το ΚΕΣΟ, δια της Κοινωνικής του Υπηρεσίας και του λοιπού προσωπικού, έχει ξεκινήσει μία  άτυπη Δικτύωση, με φορείς και  δομές, που αφορούν την Οικογένεια και το Παιδί, καθώς και με Κοινωνικές Υπηρεσίες γενικότερα. Έτσι δε θα μπορούσε να μην επικροτήσει και να μην αποδεχτεί θετικά τη σημαντική Δράση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» όπου μέσω αυτής, μοιράζονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καινούρια παπούτσια σε παιδιά ευπαθών ομάδων, από τη Θράκη έως την Κρήτη, ώστε τα «βήματα» για την ζωή των παιδιών αυτών, να είναι σταθερά για τα ίδια, αλλά και οι οικογένειες τους, να αισθάνονται ότι κάποιοι τους νοιάζονται με σκοπό να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους, να έχουν παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο, αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

      Φέτος το «Μαζί για το Παιδί» έχει προσφέρει 28.000 ζευγάρια παπούτσια σε περισσότερους από 200 φορείς, που στηρίζουν άπορα παιδιά σε όλη την ελληνική επικράτεια. Για το ΚΕΣΟ είχαν καταγραφεί να προσφερθούν σε 111 παιδιά, αλλά τελικώς προσήλθαν 70 παιδιά μαζί με τους κηδεμόνες τους.

      Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS, η οποία κινείται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας One For One και προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι, που αγοράζουν οι καταναλωτές.

      Η Ένωση το «Μαζί για το Παιδί», είναι επίσημος συνεργάτης της TOMS (Giving Partner) στην Ελλάδα και μοιράζει παπούτσια σε ιδρύματα, φορείς αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων. Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 39.000 ζευγάρια παπούτσια και μόνο φέτος υπολογίζουμε να δοθούν περίπου 28.000 επιπλέον, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η αγκαλιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμη περισσότερα παιδιά, αλλά και φορείς!

Το μεγάλο εγχείρημα της Ένωσης «το Μαζί για το Παιδί» με τη δικτύωση των άλλων φορέων όπως είναι το ΚΕΣΟ, δε θα μπορούσε να  υλοποιηθεί, χωρίς τη βοήθεια εθελοντών, αλλά και τη συμπαράσταση των εταιρειών TOMS, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, AEGEAN, ΔΕΔΔΗΕ, Hertz, Freedom Logistics, Aeromet, που συνδράμουν ουσιαστικά στην υλοποίηση του έργου, σε όλη την Ελλάδα, για αυτό μέσω της Ένωσης τους ευχαριστούμε για τη μέγιστη προσφορά ανθρωπιάς, αλλά και Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης, που επιδεικνύουν.

       Στη σημερινή εκδήλωση του ΚΕΣΟ όπως προαναφέραμε τύχαμε και της συμπαράστασης της παλιάς γνώριμης και συναγωνίστριας σε αγώνες για τα Δικαιώματα των Γυναικών στο χώρο του Αθλητισμού κας Ντορας Πάλλη πολιτευτού στο Νότιο Τομέα Αθηνών, Υποδιευθύντρια στο Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας – επίσημο ίδρυμα της ΔΟΕ για την προώθηση της Ειρήνης μέσα από τον Αθλητισμό – όπου αναπτύσσει και εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφορούν, αφενός την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών και της ειρήνης, αφετέρου την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

      Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2000 ως κοινή πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Αποστολή του είναι η προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών της Ειρήνης και  της Φιλίας, καθώς και η καλλιέργεια της διεθνούς κατανόησης  και η δημιουργία συνεχούς προώθησης μιας Κουλτούρας Ειρήνης, βασισμένης στο σεβασμό των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

      Η Γενική Γραμματέας του ΔΣ του ΚΕΣΟ  κα Μαρία Τάταρη που συμμετείχε στην εκδήλωση και η  Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη ευχαριστούν από καρδιάς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και την Εταιρεία TOMS για τη συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει, αλλά και την προσφορά των παπουτσιών, για τους μικρούς μας φίλους.

      Ακόμα ευχαριστούν  το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και προσωπικά την κα Ντόρα Πάλλη και τους Ολυμπιονίκες μας Βούλα Ζυγούρη και  Γρηγόρη Χατζατουριάν, που μαζί με το Λευτέρη& το Λουκά από την Ένωση πρόβαραν και προσέφεραν τα παπούτσια στα παιδιά. Στις ευχαριστίες τους δε θα μπορούσαν να παραλείψουν τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕΣΟ και Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ασπροπύργου κ. Μιχάλη Ψωμιάδη με αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου για την προσφορά των καθισμάτων.