Εντυπωσιακή παρουσία του ΚΕΣΟ στο 5ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού στο Πάρκο Τρίτση

 Δημιουργικά και με εξωστρέφεια κύλησε το πρώτο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο του Ιούλη, για το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(ΙΑΑ), αφού ως φορέας της προσφοράς συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action, που διοργάνωσε το Skywalker.gr  στο Πάρκο Τρίτση στις 1, 2 και 3 Ιουλίου, με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίων Αναργύρων, καθώς  και μεγάλου αριθμού   Εταιριών και Ιδιωτών υποστηρικτών

      Σκοπός του φεστιβάλ, ήταν η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης, δεδομένου ότι τα δυο τελευταία χρόνια  λόγο της πανδημίας, το φεστιβάλ δεν είχε διεξαχθεί. Έτσι φέτος, αποτέλεσε  έναν φυσικό χώρο συνάντησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών και πολιτών σε μια γιορτή προσφοράς, συναλληλίας,  συνεργασίας,  ευγνωμοσύνης  και άτυπης Δικτύωσης φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών με Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους μη κυβερνητικούς εταίρους, με άτυπες κοινωνικές ομάδες,  με  της Στελέχη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης(ΕΚΕ)

   Στόχοι του Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action ήταν:

  • Η άμεση επικοινωνία μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον συντονισμό και την εναρμόνιση των ενεργειών τους
  • Η επιβράβευση των εθελοντών
  • Η σύνδεση των εθελοντικών προγραμμάτων με πόρους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
  • Η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των πολιτών

Όλες οι εθελοντικές οργανώσεις είχαν τη δυνατότητα να παραστούν στο φεστιβάλ με ατομικό περίπτερο, για να ενημερώσουν τους επισκέπτες και να παρουσιάσουν το έργο τους.

         Αυτό έκανε και το ΚΕΣΟ με την πολύ δυναμική ομάδα  του και την ευπρεπή παρουσία, που είχε στον χώρο, του 5ου φεστιβάλ Εθελοντισμου, ως Ίδρυμα  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου ανέδειξε το κοινωνικό -προνομιακό του έργο που εκπονεί, όπως είναι: η πολυποίκιλη Στήριξη των Οικογενειών,  η ουσιαστική  συνεργασία που έχει αναπτύξει για δεύτερη φορά με την Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια των συνοδευτικών μέτρων του Ευρωπαϊκού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ, καθώς και με τις κοινωνικές Υπηρεσίες, αλλά και το Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων.

       Ενημέρωσε  τους επισκέπτες για τον λογοθεραπευτή που διαθέτει, ο οποίος προέρχεται από το πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας του ΟΑΕΔ με τι ευλογίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ιδίου του Μακαριωτάτου, που επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στη λέξη του ακούσματος «παιδί».

      Ανέδειξε τα έργα, που φτιάχνουν, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων -Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του ΚΕΣΟ, οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές αυτών. Εκ εκείνων που παρακολούθησαν,  άλλοι προέρχονται από τις ωφελούμενες οικογένειες του ΚΕΣΟ και άλλοι είναι ωφελούμενοι των Συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ. Επίσης ενημέρωσε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς και τις συνέργειες, που έχει αναπτύξει με άλλους Μη Κυβερνητικούς Φορείς, αλλά και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης(Τ.Α).

    Παρουσίασε τις κοινές ανθρωπιστικές δράσεις, που έχει αναπτύξει με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών σε φυλακές σε Στέγες Παιδικής Προστασίας, καθώς και σε Εκκλησιαστικά Ιδρύματα σε συνεργασία με  Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας.

     Η είσοδος ήταν ελεύθερη. Για τις δυο πρώτες ημέρες οι ώρες λειτουργίας ήταν από τις 10:00 έως τις 20:00. Ενώ την Κυριακή, το φεστιβάλ  λειτούργησε μόνο το πρωί όπου έγιναν και οι βραβεύσεις φορέων.

    Τέλος η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη ευχαρίστησε την δυναμική ομάδα του φορέα που συμμετείχε στο φεστιβάλ με βάρδιες, πλαισίωσαν την ίδια και αποτελείτο από τους/τις: Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη, Κωνσταντίνα Δήμα, Στέλιο Τασούλη, Νίκο Σοφιανίδη, Μιχάλη Χρήστου και Λαμπρινή Κώτση