Παρουσία ΚΕΣΟ στο τριήμερου φεστιβάλ Kids Dream Festival Τα πάντα για το παιδί

Πέντε οικογένειες  ωφελούμενες του ΚΕΣΟ, με διαμεσολάβηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του φορέα μας,  παρακολούθησαν  τα δρώμενα της ημέρας έναρξης, του τριήμερου φεστιβάλ  Kids Dream Festival, που διοργανώνεται  για πρώτη φορά στο μαγευτικό Άλσος Στρατού στο Γουδί.

       Εκεί στήθηκε ένας πολυδιάστατος χώρος παιχνιδιού, δημιουργίας και τέχνης, με πλούσιο πρόγραμμα, που καλεί μικρούς και μεγάλους να πειραματιστούν, να παίξουν, να μάθουν και να εξελιχθούν!

   Η δημιουργία του Φεστιβάλ ήταν μια ιδέα της ηθοποιού Μαρίας Παπαλάμπρου, ώστε να προσφέρει σε όσους/όσες το επισκεφθούν, μια αξέχαστη εμπειρία χαράς
και γνώσης, επαφής με την τέχνη, τη φύση και το παιχνίδι, την ψυχαγωγία και την ευεξία, την Ρομποτική  από τον φορέα, Ampersand Learning & Technology  με τον οποίο συνεργάζεται το ΚΕΣΟ.

    Στον συγκεκριμένο φορέα πειραματίζονται στη Ρομποτική και στις νέες τεχνολογίες, σε δύο διαφορετικά τμήματα, περισσότερα από 16 παιδιά, ευάλωτων οικονομικά οικογενειών, ενταγμένων στα συνοδευτικά μέτρα του ΤΕΒΑ, που υλοποιεί το ΚΕΣΟ με τον Δήμο Αθηναίων, στα Πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Επισιτιστικής και Υλικής Συνδρομής.                                                                                                                                                                                                                  

     Τα παιδιά συμμετείχαν  εκτός της Ρομποτικής σε ομαδικά παιχνίδια, παραστάσεις, πλανητάριο, disco party, bubble show,  μαγειρική, ανασκαφές, γυμναστική, γνωριμία με τα μικρά  πόνυ και πολλές άλλες εκπλήξεις και εμφάνταστες δρασεις El Systema Greece, η Παραολυμπιακή Επιτροπή, ο Αρκτούρος, η Camera Zizanio, το Παιδικό Φεστιβάλ Ολυμπίας, το πρόγραμμα ανακύκλωσης Green City, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ.α.

      Το Kids Dream Festival κλείνει το μάτι στα παιδιά και τα προσκαλεί από το απόγευμα της Παρασκευής 17/6 έως και την Κυριακή 19/6 να παίξουν και να πειραματιστούν!     

        Την έναρξη του Φεστιβάλ  χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής  θιασάρχης κ. Χάρης Ρώμας.

       Η διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μαίρη Πίνη και ο συνεργάτης του φορέα, παραβρέθηκαν Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης, παραβρέθηκαν στην τελετή έναρξης, καμάρωσαν τα παιδιά του ΚΕΣΟ, που συμμετείχαν στο περίπτερο της Ρομποτικής και συναντήθηκαν με την υπεύθυνη της διοργανώτριας  εταιρεία πολιτιστικής παραγωγής,

 Robin4Arts  την οποία και ευχαρίστησαν για τις Δωρεάν Προσκλήσεις, που παραχώρησαν για τις πέντε οικογένειες του ΚΕΣ