Το ΚΕΣΟ για δεύτερη χρονιά κοντά στα παιδιά της «ΑΒΑΛΗ»

 

Είναι  η δεύτερη χρονιά που το ΚΕΣΟ  συνεργάζεται με την ομάδα ΑΒΑΛΗ (https://www.facebook.com/avali.daf), που απαρτίζεται από γονείς και φίλους αυτιστικών ατόμων.

     Η ΑΒΑΛΗ έχει ως στόχο την οργάνωση, υλοποίηση και υποστήριξη δομών και δράσεων αλλά και summer camp  που προάγουν την ποιότητα ζωής και παρέχουν κοινωνική προστασία σε παιδιά και ενήλικες με αυτισμό και συναφείς αναπηρίες.

Το 2014, μέλη της Aβάλης  ξεκίνησαν, ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των ειδικών σχολείων Νέας Μακρής Παμμακαρίστου (ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ). Χρόνο με το χρόνο,  στην αρχική ομάδα  προστέθηκαν περισσότερα παιδιά από ειδικά σχολεία όλης της Αττικής (Νέας Μακρής, Κορωπίου, Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Περιστερίου, Αιγάλεω κ.α.). ​

     Είναι γεγονός ότι τα αυτιστικά παιδιά, τους τρεις μήνες των θερινών διακοπών, μένουν εκτός πλαισίου και χωρίς πρόγραμμα, πράγμα που τους δημιουργεί άγχος με πολλές επιπτώσεις στα ίδια και στη ζωή των οικογενειών τους. Επίσης, μένουν χωρίς ευκαιρίες για επικοινωνία, αφού συνήθως οι συμμαθητές και οι θεραπευτές τους είναι και οι μοναδικοί τους φίλοι.

   Τα τελευταία χρόνια  το ΚΕΣΟ έχει αναπτύξει συνεργασίες με άλλες δομές που στηρίζουν την οικογένεια. Μια από αυτές είναι και η ΑΒΑΛΗ. Κατά το 2021 της προσφέραμε γραφική υλη για την υλοποίηση του summer camp. Το ίδιο έγινε και φέτος. Το υλικό γραφικής ύλης στην εκπρόσωπο της ΑΒΑΛΗ φίλη κα Αρετή Μπλατσίου παρέδωσε ο νέος συνεργάτης του ΚΕΣΟ λογοθεραπευτής κ. Στέλιος Τασούλης