Στο Συνέδριο της ΠΕΟΟ

Επιστημονικό Συνέδριο  διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ),  από 1-2 Ιουνίου  σε κεντρικό  Ξενοδοχείο της Αθήνας,  με αφορμή και την συμπλήρωση των 100 χρόνων  δημιουργίας(1924-2024). 

       Το Συνέδριο  είχε ως σύνθημα  «Βλέποντας Μπροστά» και τελούσε υπό  την Αιγίδα του Υπ. Υγείας. Ασχολήθηκε με τα θέματα των οπτικών ως επαγγελματική τάξη, καθώς και της οπτομετρίας ως Επιστήμη.

  Το ΚΕΣΟ, τα επτά  τελευταία χρόνια,  συνεργάζεται στην ΠΕΟΟ στις δράσεις που κάνει στις φυλακές, στις ακριτικές περιοχές , στα Ιδρύματα  ανήλικων, σε Εκκλησιαστικά γηροκομεία, σε Ιδρύματα που φιλοξενούν ΑΜΕΑ, προσφέροντας  γυαλιά οράσεως, όπου απαιτείται.

      Στην έναρξη του Συνεδρίου παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο Αναπ. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος Παππάς, ο πρώην Υπ, Υγείας  κ. Αθ. Πλεύρης, ο εκπρόσωπος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιωηλ και η  Διευθύντρια του ΚΕΣΟ στενού της ΠΕΟΟ κα Μαίρη Πίνη

     Εκ μέρους του ΚΕΣΟ παραβρέθηκε ακόμα το μέλος του ΔΣ κα Σοφία Κώνστα-Πέππα.  Οι εργασίες της  πρώτης  ημέρας  ολοκληρώθηκαν με δείπνο, όπου τραγούδησε και ο Πρόεδρος της  ΠΕΟΟ κ. Στέλιος Μυλόβας  συνοδεία πιάνου.

     Και τις δυο ημέρες του  Επιστημονικού  Συνεδρίου  συμμετείχαν 150 άτομα, ενώ άλλα 605 το παρακολούθησαν από την Επικράτεια και ο εξωτερικό  Διαδικτυακά.