ΚΕΣΟ+ΠΕΟΟ παρέδωσαν τα γυαλιά οράσεως στις φυλακές Κορίνθου

   Τρίτη 2 Απριλίου 2024 στις 10.30π.μ, ένα μήνα ακριβώς, μετά την πρώτη επίσκεψη του ΚΕ.Σ.Ο και της Π.Ε.Ο.Ο στις Δικαστικές φυλακές Κορίνθου, από τις αρχαιότερες της Επικρατείας. Σήμερα, οι βαριές πράσινες πόρτες άνοιξαν πάλι, για την πενταμελή μεικτή ομάδα των δύο φορέων. Αυτή τη φορά, όχι για την οπτομετρική εξέταση των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά για την παράδοση των γυαλιών.

   -«Μα ήρθατε; Εμείς δεν πιστεύαμε ότι θα επιστρέψετε τόσο σύντομα» διερωτήθηκε φωναχτά ένας σωφρονιστικός υπάλληλος κάνοντας και τον ανάλογο μορφασμό. –«Και όμως φίλε μου, ήρθαμε και να σκεφτείς ότι ο Μάρτης είχε και δύο τριήμερα αργιών. Εκείνο, της αποκριάς και της 25ης Μαρτίου» απάντησε ο Οπτικός – Οπτομέτρης κ. Γιώργος Κλάδος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Π.Ε.Ο.Ο, τακτοποιώντας στο χώρο, που ορίστηκε για την παράδοση τα γυαλιά, κατ΄ αλφαβητική σειρά.

   Η δράση των δύο φορέων, είχε για ακόμα φορά, την ευλογία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος και Προέδρου του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ κ.κ. Ιερωνύμου, του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Βαρβάβα, ενώ ήταν σε γνώση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της Γενικής Γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής κας Δήμητρας Λυγούρα. Επίσης είχε την έγκριση της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου.

   Αυτή τη φορά την ομάδα ΚΕ.Σ.Ο & Π.Ε.Ο.Ο εκτός του κ. Κλάδου αποτελούσαν: η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο κ. Μαίρη Πίνη, η Αναπληρωτάς Γεν.Γραμματέας του Δ.Σ του φορέα κυρία Μάρθα Σαμαρά, που συνοδευόταν από την αδερφή της κα Κάλη Σαμαρά, οι οποίες προσέφεραν τόμους βιβλίων από την ανακαίνιση, που έκαναν στη βιβλιοθήκη τους, και τον κ. Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη, στενό συνεργάτη του ΚΕ.Σ.Ο.

   Προσφέρθηκαν δωρεάν συνολικά 30 ζευγάρια γυαλιά οράσεως αφού κάποιοι έλαβαν διπλά τόσο για μακριά όσο και για κοντά, συνολικής αξίας 2700 ευρώ!

   Θυμίζεται ότι οι Φυλακές Κορίνθου είναι το όγδοο συνολικά επί του καταλόγου των επισκέψεων, σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της Επικρατείας που έχουν υλοποιήσει οι δύο φορείς. Επίσης κατά την προηγούμενη επίσκεψη εξεταστήκαν συνολικά 55 άτομα. Οι σκελετοί ήταν χορηγία του κ. Γιώργου Κλάδου Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ), καθώς και των οπτικών Οίκων Παπαβασιλείου και «Optostirixis Σπύρος Αρβανιτάκης». Οι οφθαλμικοί φακοί προσφέρθηκαν από την εταιρεία “Ν. Χ. Τριαντάφυλλου & ΣΙΑ ΟΕ”, ενώ η επεξεργασία του τελικού προϊόντος, έγινε από τους οπτικούς Γ. Κλάδο και Γιώργο Βασιλικούδη επίσης μέλος της Π.Ε.Ο.Ο, ο οποίος συμμετείχε στην επίσκεψη της 1ης Μαρτίου και έχει συμμετάσχει και σε άλλες παρόμοιες κοινές δράσεις Π.Ε.Ο.Ο-ΚΕ.Σ.Ο. Επιπρόσθετα δύο ζευγάρια γυαλιά οράσεως παρέδωσε στις φυλακές ο τοπικός οπτικός της Κορίνθου και μέλος της Π.Ε.Ο.Ο κ. Στέφανος Γουγάς – «Οπτικά Γουγάς».

   Παραδώσαμε τα γυαλιά και τα βιβλία. Λάβαμε και οι δύο φορείς άπειρες ευχαριστίες για την κοινή μας δράση. “Εισπράξαμε” το θαυμασμό όλων για την συνέπεια της επανάκαμψης μας, ώστε να ολοκληρωθεί η φιλανθρωπική κίνηση προς κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ανταλλάξαμε ευχές για το υπόλοιπο της Σαρακοστής, ώστε η Ανάσταση να έρθει στις ψυχές όλων μας με φως και αποχωρήσαμε.