Το ΚΕΣΟ «υιοθετήθηκε» ως Κοινωφελής φορέας από τα μέλη του ΠΣΑΜΚΑ στο 47ο Συνέδριο Αισθητικής & Κοσμετολογίας

Με την παρότρυνση  του Προέδρου και της Αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εισαγωγέων – Κατασκευαστών Μηχανημάτων Αισθητικής Φυσικοθεραπείας & Καλλυντικών (ΠΣΑΜΚΑ)  κ. Γιάννη Γαλάνη κας  Ισμήνης Φωκά αντίστοιχα  προς τις Εταιρείες και τους ειδικούς Επαγγελματίες, να αγκαλιάσου το ΚΕΣΟ (Κέντρο Στήριξης Οικογένειες –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), ως φορέα Στήριξης στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης  και κάθε μορφής συνεργασίας που ήθελε προκύψει, άνοιξαν το πρωί της Κυριακής 3 Μαρτίου οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του πολύ ενδιαφέροντος Πανελληνίου Συνεδρίου Έκθεσης Αισθητικής & Κοσμετολογίας –της 47ης CosmoEstetica

        Την πρώτη ήμερα του Συνεδρίου είχε προσκληθεί και χαιρέτισε τις εργασίες του, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, η οποία  εξήγησε ότι το όχημα που την οδήγησε στις εργασίες του Συνεδρίου είναι τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων το Κέντρου Στήριξης Οικογένειας –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγκεκριμένα τα Τμήματα Αισθητικής, Περιποίησης των Άνω και Κάτω Ακρών και Κομμωτικής. Αναφέρθηκε για την πρακτική εξάσκηση που κάνουν οι σπουδάστριες των Εργαστηρίων στις δομές των ατόμων με Σύνδρομο Down, καθώς και στα Γηροκομεία και τις Στέγες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και καταχειροκροτήθηκε για αυτό, περιγράφοντας την ευεξία που προκαλούν στα φιλοξενούμενα σε αυτές άτομα

      Και τις δυο ημέρες των εργασιών του, ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα, που δεν άπτονται μόνο στο επίπεδο της Αισθητικής και της Κοσμετολογίας, αλλά αγγίζουν την Υγεία, την Ευεξία, την Γήρανση, καθώς και τα Δικαιώματα όλων στην Νεότητα την Βιομετρική, το Οξειδωτικό Stress, την Διατροφή και την σημασία της ως προς την Υγεία και το Αδυνάτισμα, την Παχυσαρκία και τις επιπτώσεις της στην υγεία κυρίως κατά την Τρίτη Ηλικία, την συστηματική  και όχι αποσπασματική Άθληση, τον Τουρισμό σε συνάρτηση με την Ευεξία και την Ομορφιά, σε συνάρτηση με την εισροή Συναλλάγματος στη χώρα, την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών, τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αισθητικών και πολλά αλλά θέματα, που ένας απλός  πολίτης  δεν μπορεί να δει τις διαστάσεις τους, όταν προσπαθεί να τα κατανοήσει αποσπασματικά.

   Εντυπωσιακά ήταν τα μεγέθη, που ακούστηκαν στο Συνέδριο. Βάσει παγκόσμιων ερευνών και υπολογισμών τα έσοδα για τον άξονα Ομορφιά –Αισθητική- Ευεξία -Προσωπική Περιποίησης και ομορφιάς μέχρι το 2027 θα φτάσει τα 101 δις δολάρια! Ήδη σήμερα το 71% των καταναλωτών(γυναικών και ανδρών) περιμένει να  κάνει χρήση εξατομικευμένων εμπειριών ομορφιάς και αισθητικής, ενώ τα αμέσως επόμενα χρόνια τα ποσοστά αυτά θα ανεβάσουν τους δείκτες στο 80%.

    Η ζήτηση αλλά κα οι  Εταιρείες υποχρεούνται να φτιάξουν  μηχανήματα και βιώσιμα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας και φιλικά προ το περιβάλλον, δεδομένου ότι όλοι οι ανωτέρω κλάδοι δεν θα μείνουν ανεπηρέαστοι από την εισβολή και την εφαρμογή της Τεχνίτης Νοημοσύνης.

     Ακόμα ακούστηκε ότι η λιποαναρρόφηση παγκοσμίως κρατεί τα πρωτιά ως η πιο περιζήτητη εγχείριση.  Στην Ελλάδα για τέτοιου είδους εγχειρήσεις  το καθεστώς είναι ρευστό σε σχέση με το Dubai που οι κανόνες  είναι πολύ αυστηροί. Και καλό θα είναι τέτοιου είδους εγχειρήσεις να πραγματοποιούνται στις Κλινικές μιας ημέρας και όχι σε ιδιωτικά Ιατρεία.

Τέλος προτάθηκε για όλες τις ηλικίες  και κυρίως τα άτομα  της μέσης και της Τρίτης Ηλικίας να γίνει συνήθεια να περπατάμε και να αθλούμαστε καθημερινά διότι αυτό βοηθάει στην έκκληση των ορμονών μας, στην ευεξία και στην καλλίτερη υγεία, δεδομένου ότι όλες αυτές οι θετικές συνήθειες βοηθούν και στη ψυχολογία. «Η αισθητική είναι τρόπος ζωής και θέλει διάρκεια. Δεν μπορεί να γίνεται αποσπασματικά».

Ακόμα υπογραμμίστηκε ότι οι αισθητικοί θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν τους Διαιτολόγους και να διορίζονται στα Νοσοκομεία, διότι μπορούν να συμβάλουν θετικά στην αποθεραπεία των βεβαρυμμένων περιστατικών  και να τους ανορθώσουν την ψυχολογία τους.

        Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν και τα 36 περίπτερα των εκθετών, που παρουσίασαν μηχανήματα και προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας.

     Για το τέλος δανείζομαι τα λόγια μια αισθητικού. «Η Αισθητική ακουμπά την ψυχή όταν οι Αισθητικοί ακουόμουν το δέρμα του Ανθρώπου».  Και απευθύνω ένα μεγάλο ευχάριστο στο Προεδρείο του ΠΣΑΜΚΑ και στην κα  Πεταλίδη Υπεύθυνη της Οργάνωσης Συνεδρίου για την ευκαιρία, που μας δώσατε, ώστε να μπορέσουμε, να παρακολουθήσουμε και  από το ΚΕΣΟ  τα επιτεύγματα   στους τομείς της κοσμετολογίας, της Ομορφιάς, της Υγείας και της Ευεξίας