ΚΕΣΟ: Μαθήματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Λύκειο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας

       Διδασκαλία  Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Γυμνάσιο- Λύκειο των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας,  σε ένα σχολείο  εκτός    των ορίων  του νομού Αττικής, πραγματοποίησε το  Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την  Τρίτη 27 Φεβρουαρίου. Είναι η πρώτη επίσκεψη  της αντίστοιχης δράσης σε Σχολείο της Μέση Εκπαίδευσης, για το 2024.

   Την εκπαίδευση, έκανε  η πιστοποιημένη  από το Καποδιστριακό -EKΠΑ και τον ΕΟΠΠΕΠ   εκπαιδεύτρια κα Ειρήνη Ανδριώτη  με τη συνεργασία με τον κ. Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη       

   Τα παιδιά  και οι εκπαιδευτικοί που έλαβαν μέρος στις δράσεις, ήταν σε ένα υψηλό επίπεδο. Οι μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου συμμετείχαν στην ενημέρωση, εντάθηκαν σε ομάδες, σύμφωνα με τα προσόντα και τα χαρίσματα τους και  εμπέδωσαν, την διδασκαλία και με πρακτικά δρώμενα.

    Η εκπαίδευση έγινε ανά τάξεις. Οι μαθητές  έλαβαν απαντήσεις και έλυσαν τις απορίες τους  για τον προσανατολισμό των επιλογών τους, για τις σχολές και τα μελλοντικά τους επαγγέλματα, για την σύνταξη του Μηχανογραφικού Δελτίου, αλλά και τις βαθμολογίες που θα πρέπει να έχουν ως βάση για την εισαγωγή τους στις σχολές.

    Την δράση παρακολούθησε η Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κα Μαίρη Πίνη. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για το τι είναι ο ΚΕΣΟ και ποιο το έργο του.  Ακόμα μετέφερε τις ευχές για πρόοδο και επιτυχίες  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Προέδρου του ΚΕΣΟ, καθώς και του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Αγαθάγγελου         

   Στο τέλος, τα παιδιά, τα περίμενε για γλυκιά έκπληξη από την Διευθύντρια του φορέα και τον κ. Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη υπεύθυνο των Εργαστηρίων  Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ και συνεργάτη της κας Ανδριώτη. Τους προσφέρθηκε από ένα κρουασάν από τα περισσεύματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΚΕΣΟ.