ΚΕΣΟ: Διανομή καθαριστικών και ειδών προσωπικής υγιεινής που αποπνέει πάστρα

   Διήμερη διανομή πραγματοποιήθηκε 19-20 Φεβρουαρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕ.Σ.Ο. Διεύθυνση και στελέχη του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επικεντρώθηκαν στη δεύτερη διανομή του χρόνου, η οποία περιελάμβανε είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, που τόσο πολύ χρήσιμα είναι για την καθαριότητα του σπιτιού και των χώρων αυτού, καθώς και της ατομικής υγιεινής των μελών της οικογένειας, δεδομένου ότι πολλές εξ αυτών αδυνατούν να προβούν στη μαζική αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων, αφού το βάρος πέφτει στα είδη διατροφής στα σουπερ μάρκετ. Έτσι παραφράζοντας τη λαϊκή παροιμία που λέει ο «φλεβάρης και αν φλεβίσει… πάστρα θα μυρίσει». Το συνολικό κόστος των προϊόντων σύμφωνα με τον κατάλογο των λιανικών τιμών, που εμφανίζεται στα ράφια,υπολογίζεται να ξεπερνάει τα 80€!

   Η διανομή, για ακόμα μία φορά, είχε πολλαπλές ευλογίες του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο κ.κ. Ιερώνυμου, του Πανιερώτατου Αναπληρωτή Πρόεδρου του Ιδρύματος & Γεν. Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας κ. Αγαθάγγελου, αλλά και του Πανοσιολογιώτατου  Αρχιμανδρίτη και Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Βαρνάβα. Ωφελήθηκαν 350 οικογένειες. Στις οικογένειες, που έχουν πολύ μικρά παιδιά, δόθηκε βρεφικό γάλα και κρέμες, πάνες, ενώ υγρομάντηλα έλαβαν όλες οι οικογένειες.

   Τα προϊόντα προέρχονταν από τις δωρεές προς το ΚΕ.Σ.Ο, από την Τράπεζα Τροφίμων, την Diversey A.E, μωρομάντηλα από την ΜΕΓΑ ΑΕ & οι πάνες, το βρεφικό γάλα και οι κρέμες ήταν δωρεά της Περιφέρειας Αττικής.

   «Σας ευχαριστούμε πολύ–πολύ –είπε μια μητέρα στη Διευθύντρια του φορέα και συνέχισε- στα σούπερ μάρκετ δε μπορούμε να αγοράσουμε ούτε τυρί για τα μακαρόνια των παιδιών. Τα τυριά έχουν φτάσει στα ύψη και τα βλέπουμε μόνο από τη βιτρίνα των ψυγείων».

   «Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω μας είπε μια μακροχρόνια άνεργη- ζω με το ΚΕΑ και σήμερα μου ήρθε η ΔΕΗ 275. Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένη να βγάλω το μήνα με 100 ευρώ. Βγαίνει? Η απάντηση δική σας».

   Όλοι οι ωφελούμενοι με ένα στόμα μας ευχαρίστησαν «γιατί τους καταλαβαίνουμε» σε χρόνους που για αρκετές οικογένειες από αυτές, η καθημερινή επίσκεψη στο σουπερ μάρκετ γίνεται απαγορευτική λόγω της ακρίβειας. Η διανομή σημείωσε απόλυτη επιτυχία και η προσέλευση των ωφελουμένων άγγιξε το 98%, παρά το γεγονός ότι για την σημερινή ημέρα 20/2 υπήρχε ο φόβος κυκλοφοριακού εμφράγματος, λόγω της έλευσης των αγροτών στην Αθήνα. Εκ μέρους του Δ.Σ όχι μόνο παραβρέθηκαν, αλλά και συμμετείχαν, η ΓΓ κα Μαρία Τάταρη και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βλάχος υπεύθυνος εκ μέρους του Δ.Σ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.