«Βραβείο Ευπρεπείας 2023» για το κοινωνικό της έργο μου στο ΚΕΣΟ

       Δεν πρόλαβε να  ξεχαστεί το  Βραβείο “Πρόσωπα” που έλαβα στις 30/1 και το απόγευμα της Τετάρτης (7/2) ήρθε και το επόμενο. Πρόκειται για   το «Βραβείο Ευπρεπείας 2023», που απονέμει ο Σύνδεσμος Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος  (International Press Union of Greece).

       Η απονομή έγινε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο βραβείο έχει θεσμοθετήσει, από το 2015.  Αρχικά απευθυνόταν σε δημοσιογράφους, που υπηρετούν το δημοσιογραφικό Λειτούργημα με Ευπρέπεια, Υπευθυνότητα, Ευθύνη, Διορατικότητα, Ευθυκρισία και Εντιμότητα χωρίς να χάσουν την ψυχή τους. 

    Το 2017 εκτός των δημοσιογράφων, τα Βραβεία «Ευπρέπεια» διευρύνθηκαν σε προσωπικότητες, που εκπέμπουν την Ελλάδα, την Επιστήμη, τον Ελληνικό Πολιτισμό, ως άτυποι ανταποκριτές  στον πλανήτη.

    Για το 2023 ο Σύνδεσμος απένειμε το βραβείο:

      Στον Φωτοειδησιογράφο Γιώργο Κονταρίνη για την Ευπρέπεια στον Ελληνικό & Ξένο Τύπο

   -Σ΄ εμένα διότι «διαχειρίστηκα με  Ευπρέπεια, την αντιμετώπιση κάποιων συμπολιτών μας, ώστε να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη καθημερινότητα τους και δεν τους αντιμετωπίσαμε στο ΚΕΣΟ ως επαίτες, αλλά τους αντιμετωπίσαμε  ως συνοδοιπόρους ζωής»!

    -Στον Shaobo Yang  Κινέζο Ελληνιστή – Ανταποκριτή Κινεζικών Μέσων από την Αθήνα και μεγάλο Φίλο της Ελλάδα και του Ελληνικού Πολιτισμού.

    -Στον Γιάννη Φασούλα δημοσιογράφο της ΕΡΤ  & συγγραφέα για την ευπρεπή ενασχόληση του με τα Ελληνικά και Απόδημα ΜΜΕ

     -Στους Αδελφούς Γαρουφαλή Νίκο & Μανώλη πρωτοπόρους καλλιεργητές ορχιδέας στη Σάμο και εξαγωγείς του προϊόντος τους, σε Ιταλία και Βαλκάνια.

     -Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού που εμπνεύστηκε και λειτούργει η οικογένεια του Λάζαρου Εφραίμογλου

     -Στη Δρ. Όλγα Ευαρέστου Μαλανδράκη Ερευνήτρια της Διαστημικής Φυσικής στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

     -Στον Γιώργο Πιστόλα Δασάρχη της Δαδιάς για την  αποτελεσματική διαχείριση της Μεγάλης Πυρκαγιάς στον Έβρο.

     -Στην Ελληνική Σχολή Σαχέτι της Ν. Αφρικής, που δέχεται και μαθητές εκτός της Ελληνικής κοινότητας και προάγει επί 50 χρόνια τον Ελληνικό Πολιτισμό.

     -Στον Βαχίτ Τουρσούν ποντιακής καταγωγής Ερευνητή συγγραφέα,  που έχει γράψει Λεξικό Ποντιακής γλώσσας και γλωσσικών ιδιωματισμών.

Ευχαριστώντας τον Σύνδεσμο Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος  (International Press Union of Greece),   αναφέρθηκα στο έργο  και στις δράσεις του ΚΕΣΟ, αλλά και στους συνεργάτες μας –εκτός κοινωνικού Παντοπωλείου- κατά το 2023, που ήταν:  η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ), η Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων η  Επιστημονική Εταιρεία για τον Θυρεοειδή Αδένα «Ευθύνη» η Ακαδημία Εθελοντισμού HelpHellas  και η ΑΜΚΕ – IASIS  και   το Εθνικό  Συντονιστικό Κέντρο Εθελοντών της HELPHELLAS

      Ακόμα ευχαρίστησα τους συνεργάτες μου στο ΚΕΣΟ, τον Μακαριώτατο που μου εμπιστεύτηκε το 2011 την Διεύθυνση του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ, τους χορηγούς μας, που μας βοηθούν στο έργο μας και τέλος την οικογένεια μου που με στηρίζει και με αγαπά.

       Στην εκδήλωση συμμετείχαν  ακαδημαϊκοί, πρέσβεις, καθώς και οικεία πρόσωπα των  βραβευθέντων.  Εκ μέρους  της  κ. Πίνη παραβρέθηκαν από το ΚΕΣΟ:  η ΓΓ του ΔΣ  κα Μαρία Τάταρη και ο Κων. Σαλεβουράκης, η κα Ξανθή Αντωνίου και η κα Μυρσίνη Κropp.

       Μου απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα και αγαλματίδιο με την κεφαλή του Ερμή, καθώς και πολλές ορχιδέες προς όλους τους συμμετέχοντες, προσφορά των βραβευθέντων αδερφών Γαρουφαλή.