Με «Πρωτοβαδίσματα» Φιλανθρωπίας έκλεισε η εβδομάδα μας

Με τόνο φιλανθρωπίας   έκλεισε  για το ΚΕΣΟ η μεικτή εβδομάδα που κύλισε, αφού οι μισές ημέρες αυτής, άνηκαν  στον Ιανουάριο και οι υπόλοιπες είναι του Φεβρουαρίου.

       Ήταν μια εβδομάδα πλήρης με βραβεύσεις και  την αναγνώριση των προσπαθειών μας,  με την κοπή της πίτας μας  και με τη συμμετοχή υπαρχόντων συνεργατών, αλλά  και νέων, με συναντήσεις σε υπουργεία, αλλά και στα γραφεία μας,  με  βοήθεια προς τα μέλη των οικογενειών  όπως ρουχισμό και είδη οικοσκευής από την «Κοινωνική  Ντουλάπα» του ΚΕΣΟ, καθώς και με προσφορά αναπηρικού αμαξιδίου σε μια νέα μητέρα 45 χρονών,  που την χτύπησε ο καρκίνος και την έχει καθηλωμένη το κρεβάτι και η οικογένεια της αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα της  νόσησης.

     Όμως το πιο ελπιδοφόρο και χαρούμενο συμβάν της εβδομάδας ήταν η επίσκεψη από το βρεφονηπιακό σταθμό του Κολωνού τα «Πρωτοβαδίσματα», όπου μας έφεραν ρούχα  για την  «Κοινωνική  Ντουλάπα»  και ένα χρηματικό ποσό,  που είχαν συγκεντρώσει τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί από το Χριστουγεννιάτικο  Bazaar του σταθμού

     Το πρόγραμμά του σταθμού  βασίζεται   στην εσυναίσθηση των παιδιών και στη παιδαγωγική φιλοσοφία και τις μεθόδους της Μαρίας Μοντεσσόρι, που βασίζονται  την ελεύθερη δημιουργικότητα του παιδιού.

          Με τον συγκεκριμένο  βρεφονηπιακό  σταθμό  το ΚΕΣΟ έχει παλιά συνεργασία. Τα παιδιά του  σταθμού προ Covid  έχουμε ανταλλάξει επισκέψεις  στα γραφεία μας και αντίστοιχα εμείς στον σταθμό. Επίσης  έχουν συμμετάσχει στα κάλαντα που ψάλλουμε οργανωμένα στον Αρχιεπίσκοπο και στο  Συνοδικό Μέγαρο.

    Ευχαριστούμε πολύ   την Διεύθυνση του σταθμού για την αγάπη τους, αλλά και τις αρχές και τα πρότυπα που δίνουν στα παιδιά τους. Επίσης ευχαριστούμε τους γονείς  των παιδιών για την προσφορά και την συνεισφορά τους για τον εμπλουτισμό της «κοινωνικής μας Ντουλάπας»  και για τα πρότυπα εθελοντισμού και φιλανθρωπίας που  διδάσκουν τα μικρά αγγελάκια τους