ΚΕΣΟ: Έκοψαν Πίτα με φλουριά, ευχές ευλογίες και αφρώδη οίνο

Σεμνά. σε  πολύ ζεστό και τύπου οικογενειακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε τις 12.00   της 31ης Ιανουαρίου η κοπή   πίτας του ΚΕΣΟ.

      Την τελετή της κοπής, έκανε -εκπροσωπώντας το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο  κ.κ. Ιερώνυμο και Πρόεδρο του ΚΕΣΟ, καθώς και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕΣΟ  Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο,   – ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης  Αθηναγόρας Σουπουρτζής, που ταυτόχρονα είναι και μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ και εκτός της τελετής, μετέφερε προς όλους, την ευλογία του Μακαριωτάτου, καθώς και τις ευχές του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Αγαθάγγελου.

    Στην μικρή τελετή συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ, π. Χρήστος Βλάχος και οι κυρίες Μαρία Τάταρη, Σοφία  Κώνστα-Πέππα και Μάρθα Σαμαρά,  ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο διαχρονικός φίλος του ΚΕΣΟ και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δρ. κ. Γιώργος Δημόπουλος, η πρώην ευρωβουλευτής και  συγγραφέας κα Άννα Καραμάνου,  ο παιδίατρος κ. Αντώνης Κοντός, που εκπροσωπούσε την Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, ο κ. Γιώργος Γαμπιεράκης Πρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού  που ήταν ένας από τους δυο τυχερούς  της βασιλόπιτας, η κα Θεοδοσία Πενταρβάνη εκπαιδευτικός  αντιπρόεδρος  του  Εθνικού Συμβούλιου  Ελληνίδων,   η  συνεργάτης Παυλίνα Βάμβουρα από την δομή  «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος  είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος», η Πρόεδρος της  Στέγης Κοριτσιού “Αγία Άννα”  κα Ευαγγελία Παλαιολόγου Δρ. Εγκληματολογίας, επίτιμη Δικαστής, ο κ. Οικονόμου ως Εκπρόσωπος των «Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. “ΕΔΡΑ” – Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός” η επί πολλά χρόνια συνεργάτης   του ΚΕΣΟ μέσω των προγραμμάτων ΤΕΒΑ  κα Αλεξία Καραμπατσιά από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού – Network for Children’s Rights,  οι καθηγήτριες  των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων κυρίες Τόνια Δικαίου και Ζωή Σαχσανίδου,  ο  καθηγητής  Δρ Ενδυματολογίας  κ. Κυριάκος Ρήγας Τριπολιτσιώτης  οι μαθήτριες, ο Επικεφαλής του Εκπαιδευτικού οργανισμού Πιστοποίησης Technokids-Technoplus κ. Γιάννης Σώης, εκπρόσωποι της Κοινωνικής Υπηρεσίας των Φυλακών Κορυδαλλού και της Διευθύντριας στους Αρτοποιούς κρατουμένους κας Μαρίνας Μπούκη

 Το παρόν έδωσαν και  διακεκριμένοι άνθρωποι των media όπως η Βίκυ Φλέσσα, ο Κυριάκος Πεταλίδης   Δημοσιογράφος-Art Dealer, ο Μάκης Μιχιώτης και η Εκδότης-δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου                                                             

     Το φλουρί κέρδισαν: ο  κ. Γιώργος Γαμπιεράκης  που έλαβε ως δώρο το βιβλίο της Άννας Καραμάνου  «100 χρόνια Τουρκία 1923-2023» και μια μαθήτρια, που έλαβε το βιβλίο επίσης της Άννας Καραμάνου «Η Ειρηνική Εξέγερση των Θηλυκών Sapiens» Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών 2022 και τα δυο βιβλία. είναι των «Εκδόσεων Αρμός»

     Η πανέμορφη πίτα ήταν προσφορά των Αρτοποιών Υιοί σωτ. Πέππας(Ioannis Peppas), οι  δίπλες ήταν κατασκευή της Διευθύντριας του ΚΕΣΟ  τα λοιπά γλυκά και snaks του εμπορίου.  Και όπως το θέλει η περίσταση, εκτός από καφέ, τσάι και χυμό την βασιλόπιτα την συνοδεύαμε με αφρώδη οίνο!