ΚΕΣΟ με δύο μουσικά σχήματα έψαλαν κάλαντα των Θεοφανίων στον Υπ. Παιδείας

Μελωδικά – μουσικά ξεκίνησαν οι δράσεις του ΚΕ.Σ.Ο για τη νέα χρονιά. Αφού ο φορέας μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, που έλαβε από τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, να μεταβούμε στο γραφείο του και να ψάλουμε τα κάλαντα των Θεοφανίων.

   Η πρόσκληση έγινε από τα μέσα Δεκεμβρίου στον αναπληρωτή Πρόεδρο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησιάς της Ελλάδας Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο. Ενώ στις 29 Δεκεμβρίου κατά την συνάντηση του κ. υπουργού με τη Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών στα πλαίσια της κοπής της βασιλόπιτας από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο επισφραγίστηκε η μετάβαση.

   Δύο ήταν τα σχήματα, που έψαλαν εν χορδαίς και οργώνεις τα κάλαντα των Θεοφανίων στον κ. Πιερρακάκη και στους συνεργάτες του. Το ένα αφορούσε αντιπροσωπεία του Ωδείου Μάνδρας «Ελευθέριος Καλκάνης» υπό τη διεύθυνση της κας Βανέσας Καλκάνη. Πρόκειται για ένα ωδείο, που οι συντελεστές και οι μαθητές του λατρεύουν τη μουσική, αφού ο κ. Λευτέρης Καλκάνης διετέλεσε μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας και των μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων και μαζί με την κόρη του Βανέσα, έχουν μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά, ότι “Η Μουσική για τον άνθρωπο είναι όπως το νερό. Ζωογόνος!” Καθώς και ότι “η Μουσική Παιδεία είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία για την πνευματική καλλιέργεια ενός νέου ανθρώπου, που ετοιμάζεται για την είσοδό του στην κοινωνία. Με τη μουσική – λένε- μαθαίνει κάποιος τους συνδυασμούς του ρυθμού της μελωδίας και της αρμονίας, στοιχεία απαραίτητα για την Σκέψη και την Ψυχή του ατόμου”. Άποψη που οι κυρίες Καλκάνη και Πίνη μετέφεραν με έμφαση στον υπουργό Παιδείας.

   Το δεύτερο σχήμα, ήταν η μαντολινάτα και ολιγομελής χορωδία από τον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα Ιλισού υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Βαρύτονου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Ιωάννου Θεοδωρόπουλου. Με το ίδιο σχήμα σε πλήρη ανάπτυξη, είχαμε μεταβεί στις 22 Δεκεμβρίου στο Συνοδικό Μέγαρο και οι μικροί μουσικοί και ενήλικες χορωδοί έπαιξαν και έψαλαν τα κάλαντα στον Αναπληρωτή Πρόεδρο του  ΚΕ.Σ.Ο Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου και Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος,  κ. Αγαθάγγελο, στον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. π. Ιωάννη Καραμούζη και στο Γενικό Διευθυντή της ΕΚΥΟ Πανοσιολ. π. Νικόδημο Φαρμάκη.

   Τα παιδιά εκτός από τα κάλαντα των Θεοφανίων έψαλαν και εκείνα της Πρωτοχρονιάς για το κάλο του Χρόνου, που ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα. Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο. Η ευγένεια του κ. Υπουργού και των συνεργατών του διάχυτη. Εκ μέρους του ΚΕ.Σ.Ο παραβρέθηκε το μέλος του Δ.Σ κα Σοφία Κώνστα–Πέππα που παρέδωσε στον κ. Πιερρακάκη ένα συμβολικό δώρο του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο κ Αγαθάγγελου μαζί με τις ευχές του, ενώ η διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη του παρέδωσε, φάκελο με τους στόχους και τις δράσεις του φορέα και ένα συμβολικό δώρο από το Μουσείο της Ακρόπολης, μαζί με τις ευχές του Μακαριωτάτου και Πρόεδρου του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

   Ο επίλογος της επίσκεψης στα υπουργικά γραφεία ήταν και αυτός μουσικός, αφού τα παιδιά της μαντολινάτας του Αγ. Παντελεήμονα Ιλισού, στο διάδρομο, έξω από το γραφείο του Υπουργού, κατά την προσφορά των κερασμάτων, έπαιξαν αποσπάσματα από διαχρονικά τραγούδια Μάρκου Βαμβακάρη και άλλων, κάνοντας τους υπαλλήλους, να βγουν από τα γραφεία τους και να χειροκροτούν! Τέλος η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο μετέφερε στα παιδιά και στους συνοδούς τους, τις ευχές του Μακαριωτάτου αλλά και του Αν. Προέδρου για καλή πρόοδο, επιτυχίες μια ευλογημένη χρονιά, με πολλές μουσικές και νότες.