ΙΑΑ Κοπή Βασιλόπιτας από Αρχιεπίσκοπο με ευχές με στοχασμούς για τον χρόνο, αλλά και σεβασμό για εκείνους, που άδικα χάθηκαν το 2023.

Την καθιερωμένη Βασιλόπιτα ευλόγησε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 σε δυο φάσεις ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος  αρχικά στη Ι. Σύνοδο με τη συμμετοχή Αρχιερέων,  μεταξύ αυτών ήταν και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕΣΟ και Γενικός Διευθυντής  της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ακαδημαϊκών και υπαλλήλων του Συνοδικού Μεγάρου.

     Αμέσως μετά ακολούθησε  η Β΄ ευλογία της βασιλόπιτας, που προοριζόταν για την Αρχιεπισκοπή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Εδώ παρέστησαν Αρχιερείς, υπουργοί, βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Διευθυντές υπηρεσιών και Ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και λαϊκοί.  Μεταξύ αυτών συμμετείχαμε και εμείς από το ΚΕΣΟ η Διευθύντρια κα Μαίρη Πίνη τα μέλη του ΔΣ  Πανοσιολογιώτατος π. Athenagoras Soupourtzis και οι κυρίες Σοφία Κώνστα Πέππα και Μάρθα Σαμαρά. Από το ΚΕΣΟ ήταν και η γραμματέας κα Μαρία Νικολάου-Καραποστόλη.

    Τους καλεσμένους υποδεχόταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης. Επί των επάλξεων της Καλής Φιλοξενίας ήταν και ο Γενικός Αρχιερατικός π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος

Ο Μακαριώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα κι αμέσως μετά αναφέρθηκε στα απρόσμενα δυστυχήματα, που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και προκάλεσαν Εθνικό Πένθος.  Εξέφρασε  σε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.  Ακόμη ανέπτυξε με την δική του οπτική την έννοια του χρόνου χωρίζοντάς τον σε τρεις κατηγορίες: στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Επεσήμανε, ότι όσα πέρασαν τα θυμόμαστε, αλλά πλέον έχουν το απραγματοποίητο και συμβαίνει το ίδιο με το μέλλον, κάνουμε σχέδια, αλλά και αυτά έχουν το απραγματοποίητο και μένει το τώρα που είναι το ουσιαστικότερο. Καλούμαστε να το αξιοποιούμε και η καλύτερη αξιοποίηση είναι η πρόοδος μέσα σε ενότητα και συνεργασία.

  Και τόνισε με έμφαση «Εκκλησία και Πολιτεία έχουν αυτήν την εντολή, να ξεχάσουμε αυτά που μας πληγώνουν και μας διαιρούν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν κι όλοι μαζί να προχωρήσουμε προς τα εκεί που όλοι επιθυμούμε» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε τον νέο χρόνο να τον αξιοποιήσουμε πολύπλευρα και δημιουργικά.

     Μεταξύ των πολλών προσωπικοτήτων που συμμετείχαν στη σεμνή τελετή ήταν και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργος Δημόπουλος.