ΚΕΣΟ: Επίλογος Ανθρωπιστικών δράσεων για το 2023 με επίκεντρο τα παιδιά

     Οι πόρτες του  Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕ.Σ.Ο) – Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών άνοιξαν εκτάκτως σήμερα το πρωί για λίγο  μετά τις 10, στα κεντρικά γραφεία της οδού Ακαδημίας 95, «παραβιάζοντας» τις αργίες των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, που ο ίδιος ο Μακαριώτατος έχει ευλογήσει στις 22 Δεκεμβρίου.

  Σκοπό του ανοίγματος, ήταν  η  παράδοση των γυαλιών οράσεως,  σε 15 παιδιά, που είχαν κριθεί ότι τα χρειάζονται,   από τον οφθαλμολογικό-οπτομετρικό και  παιδιατρικό έλεγχο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας, την 9η Δεκεμβρίου 2023,  σε 45 παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του φορέα μας παρουσία των μελών του ΔΣ του ΚΕΣΟ κυριών Μαρίας Τατάρη και Σοφίας Κώνστα-Πέππα

     Η συγκεκριμένη δράση  στην πρώτη της φάση, είχε ως αρωγούς, τους πάγιους συμπαραστάτες μας.   Δηλαδή τους οπτικούς  της Πανελληνίας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ)  κυρίους Γιώργο Κλάδο, Αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΠΕΟΟ, Γεράσιμο Σισμάνη,  Λάμπρο Νικολόπουλο και της κα Ελένη Γιαννούλη η οποία επί δώδεκα χρόνια ήταν συνεργάτης των ΤΕΙ Αθηνών στα εργαστήρια της  οπτομετρίας. Όλοι οι οπτικοί-οπτομέτρες είχαν τις ευχές του Προέδρου της ΠΕΟΟ κ. Στέλιου Μυλόβα και την έγκριση του ΔΣ.

 Καταλυτική ήταν νη συμμετοχή των οφθαλμιάτρων κα Αναστασίας Σερέπα και του κ. Γιώργου Φλώρου καθώς και των Παιδιάτρων μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων κυρίων Αντώνη Κοντού και Χρήστου Μπώκου.  Επιπρόσθετα   τότε, όπως και τώρα η δράση έλαβε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ.  Ιερωνύμου και Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο, του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο  Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και του Πρωτοσύγκελου της ΙΑΑ Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα.

      Σήμερα υλοποιήθηκε η δεύτερη φάση της δράσης, που αφορούσε την παράδοση 15 ζευγαριών γυαλιών συνολικής αξίας 1700 Ευρώ!    Οι σκελετοί ήταν χορηγία του οπτικού και μέλους του Δ.Σ της Π.Ε.Ο.Ο κ. Γιώργου Κλάδου και του οπτικού «Οίκου Παπαβασιλείου». Οι οφθαλμικοί φακοί προσφέρθηκαν από την εταιρεία “Ν. Χ. Τριαντάφυλλου & ΣΙΑ ΟΕ”, ενώ η επεξεργασία του τελικού προϊόντος, έγινε από τον οπτικό κ. Γιώργο Κλάδο και τους συνεργάτες του.

  Τα γραφεία του ΚΕΣΟ,  σήμερα άνοιξαν, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, η Υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ειρήνη Χαιρέτη και ο υπεύθυνος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων κ. Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης.

      Τα χαμόγελα, οι ευχαριστίες  και οι ευχές των παιδιών που έλαβαν τα γυαλιά, καθώς και των γονέων, που τα συνόδευαν, για μια καλή χρονιά το 2024, ήταν ο καλλίτερος επίλογος ανθρωπιάς, που μπορούσε να προσφέρει το ΚΕΣΟ, στις ωφελούμενες οικογένειες και κυρίως στα παιδιά αυτών. Καλή & ευλογημένη Χρονιά σε όλους!!!