Χειροτονία κ. Αλέξιου ως Επισκόπου Σταυροπηγίου

Με συμπροσευχούμενο τον  Μακαριώτατο  Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και  με προεξέχοντα τον τοπικό Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο, αλλά και με την συμμετοχή άλλων Αρχιερέων, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου 2023  η χειροτονία του Λάκωνα στη καταγωγή  Επισκόπου Σταυροπηγίου κ. Αλεξίου μέχρι πρότινος πρωτοσύγκελου της Ι. Μ. Γλυφάδας.

      Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, μεταξύ των Αρχιερέων που έλαβαν μέρος στη τελετή ήταν και ο «δικός μας»    ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου Γενικός Διευθυντής ης Αποστολικής Διακονίας και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕΣΟ.

    Ο νέος επίσκοπος είναι πτυχιούχος  της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1997, με απόφαση της Συνόδου,  ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Μάρτιο του 2006 διορίσθηκε Διευθυντής Υπηρεσιών του ιδίου ιεραποστολικού Οργανισμού της Εκκλησίας.

  Στη χειροτονία του συμμετείχε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Σπανάκης, οι αρχές της περιοχής, ο διοικητής του Αγίου Όρους,  κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και ως κάτοικος της περιοχής.

     Από το ΚΕΣΟ συμμετείχαν η Διευθύντρια του κα Μ. Πινη  καθώς και η αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας του ΔΣ  κα Μάρθα Σαμαρά η οποία  έχει και άλλες ιδιότητες, ως πολυτάλαντη προσωπικότητα. Εκεί συναντήσαμε και τον π. Ανδρέα Λάμπρου   πρώην μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ που εδώ και αρκετά χρόνια ανήκει στην Ι. Μ. Γλυφάδας