Χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων στη Πιερία

Με τη συμμετοχή  περισσοτέρων των 1000 ατόμων, παρά το γεγονός ότι η Παρασκευή 3η Νοεμβρίου 2023, ήταν μια εργάσιμη ημέρα, πραγματοποιήθηκε  μέσα σε  κλίμα  μεγάλης συγκίνησης, η χειροτονία του νέου Επισκόπου Σαλώνων κ. Ιγνατίου (Σωτηριάδη), του Μακεδόνα στη καταγωγή με ρίζες, που εκτείνονται  στη Θράκη και στον  Πόντο.

   Την χειροτονία,  τέλεσε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, στον καθεδρικό Ι.Ν.  Αναλήψεως στην Κατερίνη,  με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και πλαισιώθηκε από άλλους αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας, του Οικ. Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κρήτης και του Πατριαρχείο  Αλεξανδρείας.

     Το γεγονός της χειροτονίας αποτέλεσε για την πόλη  της  Κατερίνης. και την τοπική  Μητρόπολη  τριπλή γιορτή. Ένα στοιχείο ήταν η ίδια η χειροτονία. Το δεύτερο στοιχείο ήταν ο εορτασμός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εορτή που συμπίπτει με τα  ονομαστήρια, του Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη  Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιου και το τρίτο στοιχείο ήταν ότι στον καθεδρικό ναό, αλλά και στην τοπική μητρόπολη, είχε να πραγματοποιηθεί χειροτονία εδώ και 50 χρόνια, γεγονός πολύ τιμητικό για την Πιερία ολόκληρη, αλλα και την τοπική κοινωνία.

Τον πολύγλωσσο και πολυκαταρτισμένο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Ιγνάτιο την γνωρίζουμε από στην Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και την συνεργασία του με την Αποστολική Διακονία  εδώ και μια δεκαετία . Ο νέος Επίσκοπος, θα συνεχίσει το έργο του, πλέον, πλησίον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ως Βοηθός του, στην Εκκλησία των Αθηνών.

Μετα το περας της τελετής, ο Θεοφιλέστατος, ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους.  Μοίρασε τα αντίδωρα στους πιστούς,  εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του και παρέθεσε ένα κέρασμα στο πνευματικό κέντρο της Αναλήψεως και ένα  γεύμα στον ονειρικό χώρο της ξενοδοχειακής μονάδας Cavo Olympo στο Λιτόχωρο της Πιερίας. Μεταξύ εκείνων που παρακάθισαν στο γεύμα ήταν η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και άλλων Φορέων, πολλοί Κληρικοί,  Καθηγητές του Αριστοτελείου, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ και το μέλος του ΔΣ του φορέα Σοφία Κώνστα –Πέππα.

   Η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Ιγνατίου μας έδωσε την ευκαιρία να φορτίσουμε μπαταρίες,  κάτω από την επιβλητική σκιά του Ολύμπου. Να αντλήσουμε ενέργεια από το χώρο του Δίου της Πιερίας.  Ν΄ αλλάξουμε παραστάσεις. Να  γητευτούμε  από την γοητεία και την ηρεμία που προσφέρει η ξενοδοχειακή μονάδα Cavo Olympo στο Λιτόχωρο, να διευρύνουμε τον κύκλο των γνωριμιών μας και εκτός της Κατερίνης να αποτίσουμε την αγάπη μας στη Θεσσαλονίκη.