Με αισθήματα Συγκίνησης η Χειροτονία του Σεραπείωνα Μιχαλάκη

    Με μεγάλη δόση υπερηφάνειας  συμμετείχα το πρωί του Σαββάτου 21/1ο στη χειροτονία   του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος Μιχαλάκη, που κατάγεται από τα γειτονικά Μέγαρα την Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής. Δηλαδή ήταν ένας «δικός μας Άνθρωπος»!

      Στη χειροτονία του παρέστησαν συμπροσευχόμενοι πολλοί Μητροπολίτες, της Ελλαδικής Εκκλησιάς  μέχρι και από Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Στην χειροτονηστήριο λόγο  του ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας έστειλε θερμό χαιρετισμό προς τους κατοίκους της Ι. Μητρόπολης, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα αγωνισθεί με «καιομένη καρδία». Και κλείνοντας τον, ο κ. Σεραπίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Προκάτοχό του Μητροπολίτη Τίτο,

     Στην αντιφώνηση του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε προσωπικά στο νέο Μητροπολίτη, τονίζοντας την συνέπεια του «στις πολλαπλές θέσεις που υπηρέτησες επί 20 συναπτά έτη στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

     Το νέο Μητροπολίτη τίμησαν τόσο στο Ναό, όσο και στο γεύμα,  που παραχωρήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας κοντά στην Αρχιεπισκοπή  εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου του νομού Αττικής και των νομών της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καρχιμάνης, τοπικοί άρχοντες, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας και πλήθος πιστών. Ο Σεραπείων Μιχαλάκης είναι ένα διαμάντι της Εκκλησιάς και της Περιοχής  της Δυτ. Αττικής που αποστέλλετε στη Γη της Ηπείρου για να διαποιμάνει με καλοσύνη, συνέπεια και ηπιότητα του.