Τριάντα χρόνια ταξίδι προσφοράς από το ΩΚΚ

Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη «Στέγη» του Ιδρύματος Ωνάση το πρωί της Τετάρτης (22/2) με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων λειτουργίας του  Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ).    Διοργανωτές αυτού, ήταν  το Ίδρυμα Ωνάση και ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του, που για 3η χρονιά διοργανώνουν το Onassis Health Day.

     Από το 1993 έως σήμερα, το ΩΚΚ έχει καταγράψει περισσότερες από 1 εκατομμύριο επισκέψεις και δεκάδες χιλιάδες επεμβάσεις καρδιάς. Το νοσοκομείο δεν είναι μόνο η πραγματοποίηση του οράματος του Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά αποτελεί ένα δώρο ζωής, που ανέτρεψε τα δεδομένα της δημόσιας υγείας και συνέβαλε στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης σε διεθνές επίπεδο. Πραγματοποιεί 2000 χειρουργεία κατ΄  έτος και προσφέρει πιστοποιημένες παροχές. Επίσης όλα αυτά τα χρονια το ΩΚΚ εξάλειψε την διαρροή  των πασχόντων στο εξωτερικό(Ην.Βασίλειο & ΗΠΑ)

      Το ΩΚΚ έχει ένα μοναδικό καθεστώς λειτουργίας. Είναι δημόσιο νοσοκομείο και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ωνάση. Δεν έχει ως στόχο, την κερδοφορία, αλλά την εξυπηρέτηση των πασχόντων, της επιστήμης,  της καινοτομίας μέσω του τελευταίου τύπου εξοπλισμό που προσφέρει, το Ίδρυμα Ωνάση καθιστώντας το ΩΚΚ μοναδικό στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

  Η προσφορά του, στην οικογένεια είναι τεράστια. Διότι όταν διαγνωστεί ένα παιδί με καρδιολογικό πρόβλημα ή συγγενή καρδιοπάθεια και η οικογένεια του αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα, τότε το Ίδρυμα Ωνάση αναλαμβάνει την οικονομική ενίσχυση του παιδιού μέχρι την θεραπεία του   μετά τις υποδείξεις των ιατρών

   Στη φετινή διοργάνωση του Onassis Health Day στη Στέγη, πανεπιστημιακοί, επιστήμονες του χώρου της Υγείας και διακεκριμένες προσωπικότητες συζήτησαν για την καρδιολογία του παρελθόντος και του μέλλοντος, τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό. Σχεδίασαν την επόμενη μέρα της ψηφιακής πραγματικότητας και των smart hospitals και προετοιμάζονται για όσα σηματοδοτεί η άφιξη του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου (ΩΕΜΕΚ) το 2024.

Στο Συνέδριο προσκλήθηκε και παρακολούθησε η Γενική Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, δεδομένου ότι από το 2011 έως σήμερα υπάρχει συνεργασία  μεταξύ ΩΚΚ με το ΚΕΣΟ. Και μέσα σε αυτό το διάστημα,  έχουν ωφεληθεί παιδιά ευπαθών  οικογενειών μας