Ο Αρχιεπίσκοπος και στελέχη του ΚΕΣΟ συμμετείχαν στην τιμητική εκδήλωση για τον πρέσβη της Κύπρου κ. Κυριάκο Κενεβέζο

     Μια πολύ όμορφη και αξιόλογη εκδήλωση διοργάνωσε το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το «Σπίτι της Κύπρου», προς τιμήν του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος κ. Κυριάκου Κενεβέζου, ο οποίος υπηρετεί αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά, περίπου για μια δεκαετία στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση σε όλα τα πολιτικά ζητήματα και κυρίως στη σύμπλευση των πολιτισμών Ελλάδας και Κύπρου, με σκοπό την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλαδικού και Κυπριακού Ελληνισμού στους τομείς των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Εκ των ομιλητών που χαιρέτησαν την παράσταση έκλεψε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Μίλησε για τη γόνιμη συνεργασία που είχαν μαζί οι δυο άνδρες, η οποία ξεπέρασε τα τυπικά όρια μιας απλής συνεργασίας στα πολιτικά θέματα, σε όσα αφορούν την Εκκλησία, αλλά και τον Πολιτισμό και εξελίχθηκε σε σχέση εκτίμησης και φίλιας, ώστε ο Μακαριώτατος αποκαλεί τον κ. πρέσβη με το μικρό του όνομα.

Διαδικτυακά -λόγω ίωσης- χαιρέτισε ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ευάγγελος Συρίγος.

Εκ μέρους του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου χαιρέτησε η καθηγήτρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας κ. Χαρά Σπυροπούλου και η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» Ξένια Καλδάρα.

Φυσικά μίλησε και ο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος κ. Κυριάκος Κενεβέζος, που μεταξύ άλλων εξέφρασε την συγκίνηση του για τα ωραία λόγια που άκουσε από τους ομιλητές, αλλά και για τον τρόπο που κινήθηκε σχετικά με τα καθήκοντα του.

Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης είχε ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου. Στο πιάνο συνόδευσε ο Ζαχαρίας Μουζάκης. Ο ίδιος συνόδευσε και την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Ν. Σμύρνης που ερμήνευσε τραγούδια υπό τη Διεύθυνση της μαέστρου κας Έλενας Σδόγκου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υπουργοί, η ηγεσία του στρατεύματος και των ενόπλων δυνάμεων, ο Περιφερειάρχης Αττικής, πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες και πλήθος κόσμου. Από το ΚΕΣΟ συμμετείχαν η Γεν. Διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη και συνεργαζόμενη με το «Σπίτι της Κύπρου» από τα χρόνια, που εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην «Ε». Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ κα Σοφία Κώνστα-Πέππα.