Δυναμική Εκκίνηση του ΚΕΣΟ για το 2023

Δυναμικά ξεκίνησε τις δράσεις του για το 2023 το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τις ευλογιές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Προέδρου του ΚΕΣΟ κ. Ιερωνύμου, του Αναπληρωτή Προέδρου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Βαρνάβα.

   Την 12/1 ολοκληρώθηκε για 180 οικογένειες διανομή ειδών διατροφής από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο της Οδού Αχαρνών. Δόθηκαν αλεύρι, σοκολατοειδή και σνακς από την Τράπεζα τροφίμων. Γάλα εβαπορέ προσφορά από την Εταιρεία frieslandcampina hellas, αυγά των πτηνοτροφείων «Χ.Β. Τσαούση της Ευρωπτηνοτροφικής Κορίνθου», μωρομάντηλα της εταιρείας ΜΕΓΑ ΑΕ καθώς ψάρι της Εταιρείας της ΙΧΘΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε, που διαμοιράστηκε εναλλάξ με κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ των Πτηνοτροφείων Ιωαννίνων, που προσέφερε για τις ανάγκες του ΚΕΣΟ χορηγός, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, διότι όπως μας εξήγησε «προέβει στην κίνηση αυτή, όχι για την προσωπική του προβολή, αλλά για το καλό των ανθρώπων, που δυσκολεύονται με τις παρούσες συγκυρίες». Τη διανομή ευλόγησε και επόπτευσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βλάχος μέλος του Δ.Σ που είναι επιφορτισμένο με την αρμοδιότητα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Μάλιστα ευχήθηκε «το Παντοπωλείο μας να είναι πάντα γεμάτο με προϊόντα και οι καρδιές μας με αγάπη, ζεστασιά και αντοχές, ώστε να συμπαραστεκόμαστε στις αδύναμες οικογένειες και στους συνανθρώπους μας».

   Εμείς ευχόμαστε, οι ευχές του να πιάσουν τόπο, δεδομένου ότι πολύ χορηγοί βρίσκονται σε μεγάλο προβληματισμό έναντι των χορηγιών που κάνουν, δεδομένου ότι γεγονότα, που έρχονται στη δημοσιότητα με ΜΚΟ παιδικής προστασίας, τους δημιουργεί αναστολές στο «χορηγείν». Ευτυχώς το ΚΕΣΟ λόγω της διαφάνειας που τηρεί δεν έχει προβλήματα με τους χορηγούς του.

   Όμως η διανομή δεν ήταν η μόνη δράση εκκίνησης της νέας χρονιάς. Στις(10/1) η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη και ο υπεύθυνος των Εργαστηριών Δεξιοτήτων Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης επισκέφθηκαν από κοινού με το μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών κ. Γιώργο Κλάδο στην Στέγη Θηλέων Π. Φάληρο – Άγιος Αλέξανδρος, ώστε να παραδώσουν έξι ζευγάρια γυαλιά στα φιλοξενούμενα κορίτσια της Στέγης