ΚΕΣΟ και ΠΕΟΟ παρέδωσαν 38 ζευγάρια γυαλιών οράσεως στις Φυλακές Ανηλίκων στον Αυλώνα

Νέα επανάκαμψη εξπρές, 13 ημερών μετά την προηγούμενη επίσκεψη στις φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα, το μεικτό κλιμάκιο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ) επέστεψε στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα(ΕΚΚΝΑ) όπως ονομάζεται κατ΄ ακριβολογία, με σκοπό την παράδοση των γυαλιών λίγα εικοσιτετράωρα πριν τον εορτασμό της γέννησης του Θεανθρώπου και την εκπνοή του 2022.

    Η επίσκεψη έγινε σε ένα μήνα του χρόνου, που την τιμητική τους έχουν τα παιδιά, απολαμβάνοντας δώρα και τη θαλπωρή του σπιτιού, αλλά και το γιορτινό κλίμα. Όμως κάποια αλλά παραστρατημένα έγκλειστα παιδιά, προσπαθούν να σωφρονιστούν με τη βοήθεια της Πολιτεία και συγκεκριμένα των υπηρεσιών, που ανήκουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα(ΕΚΚΝΑ), χωρίς να περιμένουν τίποτα.

    Έτσι η ομάδα ΚΕΣΟ-ΠΕΟΟ λειτούργησε ως ένας διαφορετικός «Άγιος Βασίλης» προσφέροντας γυαλιά οράσεως σε κρατούμενους και εργαζόμενους του συγκεκριμένου καταστήματος, έχοντας την ευλογία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος και Προέδρου του ΚΕΣΟ κ.κ. Ιερωνύμου, καθώς και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου.

    Την ολιγομελή ομάδα του ΚΕΣΟ την αποτελούσαν  το μέλος του Δ.Σ του ΚΕΣΟ κα Σοφία Κώνστα-Πέππα, η Γενική Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κα Μαίρη Πίνη και ο υπεύθυνος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων κ. Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης. Την ομάδα της ΠΕΟΟ συνέθεταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Στέλιος Μυλόβα και το μέλος αυτού Δ.Σ Γιώργος Κλάδος. Όλους τους υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του καταστήματος  κ. Σπύρος Πατσογιάννης, ο αρχιφύλακας κ. Ανέστης Χρυσοβέργος και το στέλεχος της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Μαρούσα Απειρανθήτου.

    Κατά την προηγούμενη επίσκεψη συνολικά είχαν εξεταστεί 43 άτομα. Κρίθηκε ότι γυαλιά οράσεως θέλουν 38 άτομα. Εξ αυτών οι 23 είναι κρατούμενοι και οι 15 είναι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Ισάριθμα γυαλιά παραδόθηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο της ΠΕΟΟ κ. Στέλιο Μυλόβα και το μέλος του ΔΣ αυτής Γιώργο Κλάδο, που κατασκεύασε σε χρόνο ρεκόρ τα 38 ζευγάρια γυαλιά οράσεως.

    Αποχωρήσαμε κρατώντας τη διαπίστωση της κας Απειρανθήτου από την Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών «Να σας έχει ο Θεός καλά. Έτσι απρόσμενα ήρθατε και μας δώσατε μαθήματα συνεπείας & αισιοδοξίας ότι υπάρχουν άνθρωποι. Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές».