ΚΕΣΟ: Μαθήματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Αθηνών

Επίσκεψη για δεύτερη φορά μέσα στο 2022, στο Ιστορικό 2ο Γενικό Λύκειο Αθηνών πραγματοποίησε(στις 19/12) το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Εκκλησιαστικό Ίδρυμα(ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σκοπός ήταν η ανάδειξη του έργου του, γύρω από τα ζητήματα Στήριξης της Οικογένειας, καθώς και της συμβουλευτικής, σχετικά με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των νέων, που τώρα ανοίγουν τις επαγγελματικές τους αναζητήσεις.

    Η πιστοποιημένη στον ΕΟΠΠΕΠ, συνεργάτης των Εργαστηρίων Επαγγελματικών Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, κα Ειρήνη Ανδριώτη εισήγαγε τα παιδιά στην μαγεία των επαγγελμάτων και του επιχειρείν, έχοντας ως αρωγό της, τον συντονιστή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ κ. Κωνσταντίνο  Σαλεβουράκη.

    Η επίσκεψη στο Ιστορικό 2ο Λύκειο Αθηνών «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» της οδού Χέϋδεν, δρομολογήθηκε στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ, που εκπονεί το ΚΕΣΟ με το Δήμο Αθηναίων για το διάστημα 2021-2022.

    Έγινε στην Ά & Β´ Λυκείου σε διαφορετικές ώρες, μέσω βιωματικών εργαστήριων. Τα παιδιά έδωσαν προσωποποιημένες απαντήσεις και διατύπωσαν τις απορίες τους με παραδείγματα, ενώ πήραν μια γεύση για τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

    Η κα Ανδριώτη, προσπάθησε να βοηθήσει τους αυριανούς επαγγελματίες να αναζητήσουν τρόπους ευέλικτης ένταξης, επιλογής επαγγέλματος και προσανατολισμού στην αγορά εργασίας

    Στο 2ο Λύκειο Αθηνών εφαρμόζεται ομαλά η κοινωνική ένταξη, μέσα από μια πολυπολιτισμική ανθρώπινη σύνθεση, αφού σε αυτό, παρακολουθούν, παιδιά Ελληνικής, Αλβανικής, Αραβικής, Αφγανικής καταγωγής, αλλά και παιδιά, που προέρχονται από τη Γεωργία.

    Όλα, διαμένουν στην περιοχή των Αχαρνών, της Πλ. Βικτορίας, αλλά και του Αγ. Παντελεήμονα. Πολλά παιδιά προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες και λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια και κοινωνική στήριξη από τον Δήμο Αθηναίων, το ΚΕΣΟ, καθώς και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ.

    Στα παιδιά, στη Διευθύντρια του Σχολείου κα Αγγελική Ηλία, καθώς και στο Σύλλογο των διδασκόντων, μεταφέρθηκαν από τα στελέχη του ΚΕΣΟ η ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, αλλά και η διαχρονική αγάπη, που τρέφει ο Μακαριότατος για τα παιδιά. Επίσης μεταφέρθηκαν και οι ευχές του για καλές γιορτές. Ανάλογες ευχές έστειλε και η Γεν. Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη για καλές γιορτές και καλή και ευλογημένη χρονιά, μαζί με την συγνώμη της, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο σχολείο, αφού την ίδια ώρα συμμετείχε με το μέλος του Δ.Σ κα Σοφία Κώνστα-Πέππα στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της «Συνύπαρξις» στον Ασπρόπυργο, την οποία επισκέφτηκαν: ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, κ.κ. Ιερώνυμος, ο Υπουργός Μετανάστευσης Πολιτικής κ. Νότης Μηταράκης και η υφυπουργός του Υπ. Μετανάστευσης κα Σοφία Βουλτέψη.