Συνάντηση ΚΕΣΟ και ΠΕΟΟ με την Ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Δυο πολύ εποικοδομητικές διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε το πρωί της 22ας Νοεμβρίου 2022 εξαμελής αντιπροσωπία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ) με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

      Η πρώτη συνάντηση έγινε στις 10.30 π.μ με τον υπουργό κ. Τάκη Θεοοδωρικάκο και η δεύτερη στις 12.00 με τον υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου.

     Την αντιπροσωπεία εκ μέρους του ΚΕΣΟ αποτελούσαν η Γενική Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος κα Μαίρη Πίνη και τα μέλη του Δ.Σ του ΚΕΣΟ κυρίες Μαρία Τάταρη και Σοφία Κώνστα Πέππα Γενική Γραμματέας και αναπληρώτρια Ταμίας αντίστοιχα.

     Την ΠΕΟΟ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Στέλιος Μυλόβας, η Γενική Γραμματέας κα Παναγιώτα Σιδέρη και το μέλος του Δ.Σ της ΠΕΟΟ Γιώργος Κλάδος.

     Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Στον κ. Υπουργό και στον κ. Υφυπουργό, αναπτύχτηκαν οι πρωτοπόρες -ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κοινές δράσεις- που υλοποιούν από κοινού οι δυο φορείς δηλαδή ΚΕΣΟ και ΠΕΟΟ σε Σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Επικράτεια, κατά την τελευταία πενταετία, καθώς και σε ακριτικές περιοχές που δρομολογήθηκαν κατά το 2022.

     Λίγο πριν την αναχώρηση από τα γραφεία των υπουργών η Γενική Διευθύντρια του ΚΕΣΟ μετέφερε διαδοχικά σε Υπουργό και Υφυπουργό τις ευχές και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του ΚΕΣΟ κ.κ. Ιερωνύμου, καθώς και του Αναπληρωτή Προέδρου Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και παράλληλα Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ακόμα η κα Πίνη κόμισε τον τόμο του κ. Αγαθάγγελου –Έκδοση της Αποστολικής Διακονίας- με τίτλο «Οι Νεομάρτυρες του Έθνους».

 Η συνεργασία μεταξύ ΚΕΣΟ και ΠΕΟΟ με την ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, δεν περιορίζεται στη σημερινή συνάντηση, αλλά θα επακολουθήσουν και άλλες, με συγκεκριμένες προτάσεις τριμερούς συνεργασίας.