ΚΕΣΟ: Αγιασμός στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων - Με ευχές και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου

Τελετή αγιασμού στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕ.Σ.Ο.  για την νέα ακαδημαϊκή περίοδο 2022-2023 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη(25/10) στις 12.30μμ στο χώρο των Εργαστηρίων, με τις ευλογίες του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερωνύμου. 

     Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της ΙΑΑ π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του ΚΕΣΟ

«Μεταφέρω τις ευχές του Αρχιεπισκόπου μας, ο οποίος ενδιαφέρεται για κάθε δράση, που λαμβάνει χώρα στα όρια της Αρχιεπισκοπής μας και ο ίδιος  με την πολύ του αγάπη, τρέφει όλες αυτές τις δραστηριότητες και τις ενισχύει. 

     »Η κα Πίνη είναι εδώ ακοίμητος φρουρός και φύλακας και προσφέρει την διακονία της, που είναι τοις πάσει γνωστό. Την ευχαριστούμε, όπως ευχαριστούμε όλους αυτούς, που εμπλέκονται και βοηθούν το έργο του ΚΕΣΟ και παρακαλούμε αυτή η βοήθεια, -η οποία ανταποκρίνεται στην ωραιότατη ευχή, που αναγνωρίσαμε σήμερα  “εις διακονία του λαού του Θεού”- να συνεχίσει, να βοηθάει και να οικοδομεί.  Να έχετε υγεία και δύναμη».

     Τα εργαστήρια Δεξιοτήτων   λειτουργούν   για 7η  συνεχή χρονιά και για  2η συνεχή χρονιά,  στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ Ευρωπαϊκού, Επιχειρησιακού προγράμματος  υλικής και επισιτιστικής συνδρομής που διαχειρίζεται για την Αθήνα ο Δήμος Αθηναίων.

     Η ύλη που διδάσκονται οι σπουδαστές τους, συμβαδίζουν με τις γενικές κατευθύνσεις των Οδηγών Σπουδών του Υπ. Παιδείας. Οι γνώσεις που θα λάβουν, μπορούν να πιστοποιηθούν είτε άμεσα στον  ΕΟΠΠΕΠ, είτε μέσω άλλων πιστοποιημένων Φορέων όπως η «ACTA, που αποτελεί Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όλα αυτά τα χρόνια στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων όπως τόνισε η Γενική Διευθύντρια του ΚΕΣΟ επιτεύχθηκαν πολλά.

 • Το 2019 αναγνωριστήκαν ως Κέντρα Δια Βίου Μάθησης,
 • Οι υποδομές τους είναι συνεχώς βελτιωμένες,
 • Κατά την εποχή έξαρσης & απαγορεύσεων της πανδημίας δημιουργήθηκε  πλατφόρμα διδασκαλίας(e-learning) εξ αποστάσεως.
 • Όλα αυτά τα χρόνια ήδη έχουν προσφερθεί πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας σε περισσότερους/τερες από 35σπουδαστές και σπουδάστριες
 • Και έχουν ολοκληρωθεί 14 υποτροφίες μέσω της Σιβιτανιδείου

      Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, -ανέφερε η κ. Πίνη- πορεύεται αθόρυβα και μεθοδικά με τις ευλογιές του Μακαριωτάτου και  του Αν. Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο. Πανιερώτατου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, αλλά και την συμπαράσταση των μελών του ΔΣ και  μεταξύ άλλων Προσφέρει:

 • Κοινωνική & ψυχολογική Στήριξη σε Οικογένειες και μεμονωμένα άτομα.
 • Περιθάλπει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας κυρίως γυναίκες και κατά περίσταση παιδιά.
 • Εκπονεί εμβολιασμούς και εκστρατείες για θέματα υγείας.
 • Από φέτος διαθέτει και λογοθεραπευτή για την στήριξη των παιδιών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα έκφρασης & λόγου.
 • Επίσης διατηρεί ενεργό από το 2015 – σήμερα το πιστοποιημένο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ, στην οδό Αχαρνών 205, το οποίο δεν φτιάχτηκε από κρατικές επιδοτήσεις και κονδύλια του ΕΣΠΑ, αλλά δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, με την παραχώρηση του κτηρίου από την ΙΑΑ, τον αλτρουισμό και το μεράκι  των συνεργατών και των εθελοντών μας
 • Αυξάνουμε συνεχώς τις πρωτοπόρες δράσεις μας. Με σύμμαχο την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών και επισκεπτόμαστε Φυλακές, Ιδρύματα Κοινωνικής Προστασίας και ακριτικές περιοχές προσφέροντας κοινωνική στήριξη, οπτομετρικούς ελέγχους και δωρεάν γυαλιά οράσεως.
 • Συνεχίζουμε με όχημα τον επαγγελματικό προσανατολισμό να μπαίνουμε σε σχολεία ανοίγοντας στα παιδιά νέους ορίζοντες και παράλληλα προσφέροντας κοινωνική στήριξη σε παιδιά και τις οικογένειες τους, όπου απαιτείται.
 • Από φέτος αναπτύξαμε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, την πρόεδρο του κα Ντόρα Πάλλη και του Έλληνες Ολυμπιονίκες, που το στελεχώνουν και ήδη έχουμε πραγματοποιήσει τις πρώτες μας κοινές εκδηλώσεις με επίκεντρο τα παιδιά.

Στην τελετή Αγιασμού παραβρέθηκαν  ο Αντιπεριφερειαρχής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής  κ. Γιώργος Βλάχος, οι κύριοι Πάνος Ανυφάντης και Γιάννης Μίχος από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών,  τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ  Μαρία Τάταρη ΓΓ, Σοφία Κώνστα-Πέππα Αναπληρώτρια Ταμίας, και οι πατέρες Αθηναγόρας Σουμπουρτζής και Χρήστος Βλάχος, ο καθηγητής κομμωτικής κ. Γιώργος Νικολαΐδης καθώς σπουδάστριες και σπουδαστές, που εκπροσωπούσαν όλα τα τμήματα από τα εργαστήρια Δεξιοτήτων

Η Γεν διευθύντρια του ΚΕΣΟ ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που συμμετείχαν  στην τελετή αγιασμού, καθώς και τους συντελεστές του Δήμου της Αθήνας την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής  κα Κατερίνα Γκαγκάκη και τους συνεργάτες της, για την καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, στα πλαίσια της σύμβασης των συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ.

Ακόμα ευχαρίστησε  τους εκπροσώπους φορέων  για τις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί  και την εμπιστοσύνη, που τρέφουν στην οντότητα του ΚΕΣΟ, ώστε να  υλοποιούνται δράσεις    με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.      

      Τέλος απευθυνόμενη σε διδάσκοντες και διδασκόμενους ευχήθηκε                                                                                                                                                                                                                                                                               καλή Υγεία και Καλή & ευλογημένη χρονιά.