Κοινωνικό Παντοπωλείο ΚΕΣΟ: «Κανείς μόνος»

Τέσσερεις ημέρες σημειολογικά, μετά την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το ΚΕΣΟ διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2022, την καθιερωμένη διανομή του μήνα με την ευλογία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, καθώς και του Αναπληρωτή Προέδρου του φορέα Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου.

Η προσέλευση των ωφελουμένων, άγγιξε το εκατό της εκατό. Οι οικογένειες έλαβαν είδη Παντοπωλείου, προσφορά της Τράπεζας Τροφίμων και του «Ιδρύματος Καταπολέμησης της Φτώχειας», είδη ατομικής Υγιεινής της «Εταιρείας Henkel AE» και των Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης μέσω της καμπάνιας «Απλές πράξεις μεγάλης αξίας», αυγά από τα πτηνοτροφεία Κορίνθου με την επωνυμία «Ευρωπτηνοτροφική Κορίνθου Χ.Β. Τσαούσης Α.Ε». Επιπρόσθετα δόθηκε νωπό γάλα προσφορά της Εταιρείας ΝΟΥΝΟΥ, αρτοσκευάσματα από την Αρτοβιομηχανία «Καραμολέγκος ΑΕ», μωρομάντιλα από την Εταιρεία «ΜΕΓΑ» και λούτρινα ζωάκια προσφορά από την Ενορία Αγίου Αντωνίου.

Για όλες αυτές τις δράσεις, η Διευθύντρια του φορέα κα Μαίρη Πίνη ευχαρίστησε τον υπεύθυνο εκ μέρους του Δ.Σ για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο π. Χρήστο Βλάχο που μέσα από τον όγκο των ιερατικών του υποχρεώσεων, προσπάθησε και βρήκε χρόνο, να είναι παρών στη διανομή του ΚΕΣΟ και διαβεβαίωσε τους ωφελούμενους, που συνομίλησε ότι «δε θα είναι κανείς μόνος». Η συγκεκριμένη δράση του ΚΕΣΟ αποτελεί όαση ανθρωπιάς και ελπίδας στα όσα συντείνουν γύρω μας, καθώς και ένα χέρι βοηθείας στην ακρίβεια, που ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά και την καθημερινότητα τους. Παρούσα ήταν και η  και η γγ του Δ.Σ του ΚΕΣΟ κα Μαρία Τάταρη που διακρίνεται για την σταθερή παρουσία της στις διανομές μας.

Επιπρόσθετα ευχαριστεί από καρδιάς τους χορηγούς του Ιδρύματος της ΙΑΑ, τους συνεργάτες της Μαρία Νικολάου-Καραποστόλη για την συγκέντρωση των χορηγιών, το Νικόλαο Σοφιανίδη υπεύθυνο του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, τον Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη συντονιστή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, την Ειρήνη Χαιρέτη υπεύθυνη της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας, καθώς και όλους τους εθελοντές, που βοήθησαν στην προσπάθεια.