Εκπρόσωποι του ΚΕΣΟ στην ενημέρωση για το πρόγραμμα ΟΜΑΜΑ

Παρουσίαση του προγράμματος OMAMA έκανε το πρωί της Τρίτης(6/9) η Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Αθήνα,  σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα παρουσίασε στον γγ κ. Γιώργο Σταμάτη και στους Ελληνικούς φορείς, η σλοβακική Μη Κυβερνητική Οργάνωση WAYOUT, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σολωμού 60 και Πατησίων, 8ος όροφος)

     Πρόκειται για ένα καινοτόμο κοινωνικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε και υλοποιείται από την σλοβακική ΜΚΟ WAYOUT Λειτουργεί ως καλή πρακτική.

   Έχει στόχο έχει την στήριξη παιδιών Ρομά, ηλικίας 0-4 ετών, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και περιθωριοποίησης, ενισχύοντας τις γνωστικές, κινητικές και γλωσσικές δεξιότητές τους.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος, γυναίκες Ρομά, που διαβιούν σε καταυλισμούς, καταρτίζονται προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε παιδιά της κοινότητάς τους. Με τον τρόπο αυτό, πέρα από τη βοήθεια που προσφέρεται στα παιδιά, ενισχύεται και ο ρόλος των γυναικών Ρομά στις τοπικές κοινότητες της χώρας.

     Η συζήτηση  διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα, με παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική. Εκ  μέρους του ΚΕΣΟ, την  παρακολούθησαν η Γενική Διευθύντρια κα Μαίρη Πίνη και η Υπεύθυνη Προγραμμάτων κα Ειρήνη Ανδριώτη