40 χρόνια Φλόγας, 40 χρόνια αγώνα και με ευχαριστίες σε όσους προσέφεραν όπως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το ΚΕΣΟ

Μεγάλη δόση συγκίνησης, θαυμασμού  και ικανοποίησης  λάβαμε το βραδύ της Παρασκευής 14/10 από το θέατρο του Ιδρύματος  Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254), για την πρόσφορα της Φλόγας.  Όλοι μαζί σαν μια γροθιά,  τιμήσαμε τα 40 χρόνια αγώνα, αγάπης και  αγωνίας της Φλόγας που ασχολείται με τα παιδιά που νοσούν,  από τον παιδικό καρκίνο.

       Το βράδυ της Παρασκευής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας  κα Κατερίνα Σακελαροπούλου,  τα  μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, τον εκπρόσωπο της περιφέρειας Αττικής Αντιπεριφερειάρχη  Κεντρικού Τομέα Δρ. κ. Γιώργο Δημόπουλο, τον Δήμαρχο Αθηναίων  κ. Κώστα Μπακογιάννη, άλλα και την αντιδήμαρχο  Κοινωνικής Πολίτικης του Δήμου κα Κατερίνα Γκαγκάκη,  στενή συνεργάτιδα του ΚΕΣΟ σχετικά με τα συνοδευτικά μέτρα του ΤΕΒΑ, πολλούς γιατρούς ογκολόγους εξειδικευμένους στον παιδικό καρκίνο,  γονεις των θεραπευμένων παιδιών, αλλά και απλούς ανθρώπους μεταξύ αυτών   την κα  Σοφία Κώνστα –Πέππα μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ  και τη Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος κα Μαίρη Πίνη.

   Όλοι μαζί συγκινηθήκαμε, επιβραβεύσαμε, χειροκροτήσαμε και  συμπορευτήκαμε με τις αγωνίες των συντελεστών της Φλόγας. «Αφουγκραστήκαμε  τους παιδο-ογκολόγους,  που προσπαθούν να σώσουν τα παιδιά.

        Χθες η Φλόγα γιόρτασε 40 χρόνια ζωής από την ίδρυση της και 20 χρόνια από την ίδρυση των ξενώνων  φιλοξενίας της. Στην Ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα του Μείζονος Ελληνισμού γονείς και παιδιά, που ιάθηκαν μας έδωσαν μια εικόνα από τη ζωή και την καθημερινότητα τους.  Καθρέφτισαν σε εμάς  τι σημαίνει  παιδικός  καρκίνος, πώς το παιδί, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια τον  βιώσαν ή τον βιώνουν,  πώς αγωνίζονται και πως παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν τη μάχη, μέχρι  να κερδίσουν το στοίχημα με  την ζωή.

      Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις συντελεστών και χορηγών για την Φλόγα. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς εκ μέρους του ΚΕΣΟ  Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ διότι μεταξύ των συντελεστών, ακούστηκε και ένα ευχαριστώ προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το ΚΕΣΟ επί ένα χρόνο κάθε Τρίτη διάθετε  την ψυχολόγο μας  κα Κωνσταντίνα Δήμα να πηγαίνει στη Φλόγα και να προσφέρει ψυχολογική στήριξη στους γονείς των παιδιών!

      Ως δημοσιογράφο, η  εκδήλωση με γύρισε τουλάχιστον 20 χρόνια  αφού στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κάλυπτα το ρεπορτάζ της Φλόγας.