ΚΕ.Σ.Ο. Ι.Α.Α. Diversey Hellas AE «Linens for Life»

0
211

Ένα  πρωτοποριακό πρόγραμμα που ονομάζεται «Linens for Life» υλοποιούν εδώ και πέντε χρόνια(2017-2021) από κοινού το ΚΕΣΟ και η Εταιρεία Diversey Hellas AE.

Η κοινή δράση των δύο προαναφερόμενων φορέων,  ακολουθούν  μια Παγκόσμια Καινοτομία Κοινωνικής Υπευθυνότητας, που ξεκίνησε από την Ασία και επεκτείνεται στην Ευρώπη. Σχετίζεται δε  με την  ανακύκλωση χρησιμοποιημένων λευκών ειδών των  ξενοδοχείων.  Η συνεργασία, μεταξύ των άλλων θεμιτών επιτευγμάτων στοχεύει στη προστασία του περιβάλλοντος  και την κυκλική οικονομία.

Στην Ελλάδα,  στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έκτος της Εταιρεία Diversey και του ΚΕΣΟ, έχουν  εμπλακεί το Ξενοδοχείο  Hilton Αθηνών, καθώς και Ξενοδοχειακά Επιμελητήρια και μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης, της Χαλκιδικής , κ. αλ τουριστικών περιοχών

    Στόχος αυτού είναι να παρέχει μέσα βιοπορισμού στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μέσω της μεταποίησης ανακυκλούμενων ειδών και να βοηθηθούν τα ξενοδοχεία να μειώσουν τα χρησιμοποιημένα υλικά τους, στο περιβάλλον.

Τα μεταχειρισμένα λευκά είδη, που συλλέγονται από τα ξενοδοχεία διοχετεύονται από την Diversey Hellas AE σε Μη Κρατικούς Οργανισμούς, όπως το ΚΕΣΟ και τοπικές κοινότητες για εκ νέου χρήση και ανακύκλωση, μέσω του προγράμματος Linens for Life 

Το ΚΕΣΟ τρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα με όχημα το Τμήμα Κοπτικής Ραπτικής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του φορέα μας, όπου οι σπουδάστριες μεταποιούν τα αποσυρόμενα λευκά είδη των πολυτελών ξενοδοχείων σε χρήσιμα προϊόντα.

Ήδη, οι σπουδάστριες μας στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, κατά το διάστημα 2018-2019 παρήγαγαν, σειρά προϊόντων για το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, ενώ το 2020 υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, έραψαν 6000 λινοβάμβακες μάσκες, που μοιράστηκαν κατά το πρωτοεμφανιζόμενο κύμα της πανδημίας του COVID -19 στα Γυναικολογικά –Μαιευτικά Τμήματα των Δημοσίων Νοσοκομείων της Αττικής.

    Το πρόγραμμα Linens for Life  εφαρμόζεται σε 14 πόλεις στην Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική και με άλλα προϊόντα όπως: προσόψια, μπουρνούζια, χρησιμοποιημένο σαπούνι και τα υπολείμματα καφέ.

Η συνεργασία  της Diversey με το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το δίκτυο Knit2Lead, έφεραν για πρώτη φορά το πρόγραμμα στην Ελλάδα  και κατ΄ επέκταση στην Ευρώπη.

 

Η συνολική δράση της   Diversey και η σύμπραξη της  με το ΚΕΣΟ  μέσω του προγράμματος  Linens for Life στις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού, όχι μόνο αναγνωρίστηκε από τους εμπνευστές του προγράμματος, αλλά και βραβεύτηκε συλλογικά από την “Εταιρεία Κοινωνική Φροντίδας της Ασίας, ως η Εταιρεία της Χρονιάς 2020” Αυτό είναι ένα μεγάλο βραβείο στον τομέα της Βιωσιμότητας και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ασία, στην Ευρώπη, για την Diversey Hellas ΑΕ, αλλά και τον στενό της συνεργάτη το ΚΕΣΟ .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here