Το ΚΕΣΟ πάει για περισσότερα αστέρια!!!

        Για δεύτερη συνεχή χρονιά το  πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ II:  θα  Χαρτογραφήσει & θα Αξιολογήσει τις  ΜΚΟ στην Ελλάδα.   

     Το έργο υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το HIGGS, με χρηματοδότηση από: ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

      Η αξιολόγηση στηρίζεται σε ένα μοντέλο  ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων, με στόχο να παράγει θεματικές λίστες αξιολογημένων ΜΚΟ βάσει των βασικών τομέων δραστηριοποίησής τους, όπως αυτοί δηλώνονται από τις ίδιες και επιβεβαιώνονται από τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει το τελευταίο διάστημα.

     Το έτος 2018 πραγματοποιήθηκε μια αξιολόγηση, όπου το ΚΕΣΟ ήταν μέσα και πήρε πολλά αστέρια πάνω στην ορθή λειτουργία του!!!!

Τώρα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου   θα προσπαθήσει μια ολική καταγραφή  μέσω αξιολογήσεων από τους ίδιους του ωφελούμενους των ΜΚΟ ως  συνέχεια της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του έργου ΘΑΛΗΣ Ι για την  «Αξιολόγηση Ελληνικών ΜΚΟ», που υλοποιήθηκε στα έτη 2012 – 2015 από το ίδιο το  Πανεπιστήμιο  με τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς & εθνικούς πόρους.

    Το απόγευμα της Παρασκευής(4/10) ο επικεφαλής των @HIGGS και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου   κ. Σωτήρης Πετρόπουλος ενημέρωσε εκπροσώπους ΜΚΟ & φορέων για την νέα χαρτογράφηση. Την ενημέρωση παρακολούθησε η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη. Μέχρι τις 24/10 θα διοργανωθεί αντίστοιχη συνάντηση ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη ώστε  να καλυφτούν οι ΜΚΟ της Βόρειας Ελλάδας.

     Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου.