Το ΚΕΣΟ διέθεσε 10000 κουτιά γάλα σε ευάλωτες ομάδες & Ιδρύματα Παρασκευή 13/03/2020

       Δραστήριο ακόμα και μέσω κορωναιού αποδεδείχθηκε πως είναι το ΚΕΣΟ. Πριν καλά ανακοινωθούν τα  απαγορευτικά μέτρα πρόληψης για σχολεία, καταστήματα και την κοινωνία γενικότερα, το ΚΕΣΟ έκλεισε τα εργαστήρια δεξιοτήτων με σκοπό να προστατεύει τις 120 μαθήτριες αλλά και τα δέκα μέλη του διδακτικού προσωπικού.

    Έτσι  το πρωί της Πέμπτης κλήθηκε από τις υπηρεσίες της ΙΑΑ, να συμβάλλει στη διανομή 10.000 κουτιών παστεριωμένου γάλακτος μακράς διαρκείας,  της γαλακτοβιομηχανία ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ Α.Ε.

     Το παστεριωμένο  γάλα,  προορίζονταν για  σχολεία, όμως με το κλείσιμο των σχολικών  μονάδων δημιουργήθηκε πρόβλημα απορροφητικότητας και η γαλακτοβιομηχανία απευθύνθηκε στην Αρχιεπισκοπή για την απορρόφηση του.  Η συγκέντρωση του κόσμου στο κοινωνικό μας Παντοπωλείου ήταν αδύνατη.  Έτσι η σκέψη μας στράφηκε προς μεγάλα Ιδρύματα απορρόφησης. Έτσι σε δυο ώρες η Διεύθυνση και  η Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ μοίρασαν 10150 λίτρα παστεριωμένου γάλακτος της «Γαλακτοβιομηχανίας Μανδρέκας ΑΕ». Η διανομή έγινε ως εξής: 

 1. Σωφρονιστικό Κατάστημα Ελαιώνα Θηβών                                2000 κουτιά
 • Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού &                                             3500      «
 • Ψυχιατρικό Κατάστημα                                                                     500      «
 • Ίδρυμα Μαρία Κόκκορη για παιδιά με Σύνδρομο Down             500      «

Αγαμέμνονος & Προμηθέως Άνω Γλυφάδα

 • «Γαλήνη»  ενοριακό συσσίτιο της ΙΑΑ                                             1500      «

Γρανικού 4 & Θερμοπυλών

 •  Πανελλήνια  Ένωση Πολυτέκνων ΠΕΦΙΠ  παράδοση  από

Κοινωνικό Παντοπωλείο ΚΕΣΟ Αχαρνών 205                                500       «

Υπεύθυνος Νίκος Σοφιανίδης

 • Ιερά Μ.  Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως παράδοση

από Κοινωνικό Παντοπωλείο ΚΕΣΟ  Αχαρνών 205                 1500       «

 •   Γηροκομείο Ν. Φιλαδέλφειας   «Ο Καλός Σαμαρείτης»

Αρτάκη  5, Ν. Ιωνία                                                                          150      «

Σύνολο Διανομής                                                         10150

Την Παρασκευή(13/3) το πρωί μέχρι τις 11 π.μ  το γάλα είχε φτάσει στον προορισμό του. Από την έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΚΕΣΟ το παρέλαβε  ο π. Κωνσταντίνος  εκ μέρους της Ι.Μ. Ιλίου, αλλά και οι συνεργάτες της  ΠΕΦΙΠ.

Ως Διευθύντρια του ΚΕΣΟ θέλω να ευχαριστήσω τον εκπρόσωπο της γαλακτοβιομηχανίας κ. Ευαγ. Μανδρέκα για την άψογη συνεργασία του,  τους αποδεκτές των Ιδρυμάτων  για  εμπιστοσύνη,  που έδειξαν στο ΚΕΣΟ να αποδεχτούν την δωρεά του γάλακτος, καθώς και τα δυο στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΚΕΣΟ Νίκο Σοφιανίδη και Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη.

                                                                          Ποια είναι η Γαλακτοβιομηχανία

       Η γαλακτοβιομηχανία ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ Α.Ε. είναι μέλος του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, της δράσης δυναμικά αναπτυσσόμενων  γαλακτοκομικών ελληνικών επιχειρήσεων, που έχει ως στόχο την ανάδειξη και ισχυροποίηση τους  με παραγωγική δραστηριότητα και βάση στην Ελλάδα.

       Η Εταιρεία  συνεισφέρει με πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία. Συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στη μείωση της ανεργίας και συντελεί στη διατήρηση του εθνικού μας πλούτου στη χώρα.  

Στην εγχώρια αγορά, έχει παρουσία από το 1954 και έδρα την Κόρινθο. 

Η οικογενειακή επιχείρηση ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής γιαουρτιού στην Ελλάδα, με εξαγωγές στην Ευρώπη και την Αμερική.

     Παράγει μία μεγάλη γκάμα από γαλακτοκομικά προϊόντα, με  τη σειρά της 14 φρούτων. Περιλαμβάνει ένα μοναδικό στην ελληνική αγορά προϊόν, το γιαούρτι με το μέλι και τη μαστίχα. Σήμερα μετρά 50 άτομα προσωπικό και παράγει, ακολουθώντας πάντοτε το motto Γρήγορα – Ευέλικτα – Φρέσκα. 

    Στον Τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Γαλακτοβιομηχανία έχει αναπτύξει μια μεγάλη γκάμα δράσεων στην Κοινωνική Προσφορά, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον.

Αναλυτικότερα στον Τομέα της Κοινωνικής Προσφοράς δραστηριοποιείται:

 • σε Δωρεές προϊόντων στα σχολεία του νομού
 • στη Στήριξη τοπικών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων,
 • στη Στήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών και κοινωνικών παντοπωλείων
 • στη Συνεργασία με γραφεία διασύνδεσης  ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης φοιτητών στην εταιρία
 • στη Διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών και φοιτητών στις εγκαταστάσεις τις εταιρίας